İYİ Parti Samsun Milletvekili Adayı İmren Nilay Tüfekci Gençlerin Sorularını Yanıtladı

İYİ Parti Samsun Milletvekili Adayı İmren Nilay Tüfekci, Samsun Siyasal Forumu'na katılarak gençlerin sorularını yanıtladı.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Adayı İmren Nilay Tüfekci, konuşmasında gençlerin önemine vurgu yaparak, üç kız çocuğu olduğunu ve bu yola çıkma sebebini onlara bakarken hissettiği sorumluluk duygusuyla açıkladı. Gençler için, çocuklarımız için ve geleceğimiz için bu gibi buluşmaların çok önemli olduğunu söyledi.

Samsun’da tarımı canlandırmak için hangi politikaları hayata geçireceklerine yönelik soruya ise Tüfekci, şehirdeki Tarım Kredi Kooperatiflerini daha etkin hale getirerek doğru insanları görevlendireceklerini ve çiftçilerin yanında olacaklarını belirtti. Ziraat mühendislerinin sahaya inip çiftçilerle bir arada çalışacaklarını ve toprak analizleri yapacaklarını da ekledi. Ayrıca tohum ve gübre desteklerini artıracaklarını, mazot desteği hayata geçireceklerini ve üreticilerin hasat sonunda ne kadar eline geçeceğini ekimin başında bileceğini sözlerine ekledi.

Üniversitelerdeki ve şehirdeki kütüphanelerin niteliği ve açık kalma süreleri konusunda gelen soruya ise Tüfekci, köy ve mahallelerde içerisinde internet donanımlarının ve kaynak yeterliliğinin üst düzeyde olduğu gençlik merkezleri açarak merkeze uzak bölgedeki öğrencilerin de eğitim alabilmesini sağlayacaklarını söyledi. Ayrıca, halk kütüphanelerinin kültürel ve sanatsal etkinliklerini artırarak onları bir cazibe merkezi haline getirerek 24 saat açık kütüphane uygulamasını yürürlüğe koyacaklarını da vurguladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu