Sel Bölgesinde Salgın Uyarısı – 7380

Sel Bölgesinde Salgın Uyarısı

Samsun’un Salıpazarı ve Terme ilçesini vuran iki kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi sonrası, ilçe kaymakamlıkları vatandaşlara şebeke suyunu içmemeleri konusunda uyarıda bulundu.Kurumlara dağıtılan geneldede vatandaşların ikinci bir talimata kadar içme suyunu kullanmamaları istendi. Kullanılacak suyun önce kaynatılması sonra kullanılması istendi. Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan ise, salgın hastalık uyarısı yaptı.

ÖLÜMCÜL SALGIN GÖRÜLEBİLİR

Erkan, sel felaketi sonrası alt yapının tamamen çöktüğünü, içme suyuna kanalizasyonda karışmış olabileceğini söyledi. Sel fekati sonrası içme suyunu kullananlarda bağırsak, sinir enfeksiyonları ve ölümcül salgınların oluşabileceği uyarısında bulunan Erkan, Sağlık İl Müdürlüğü’nü göreve davet etti. Erkan, ” Burada içme suyu ile ilgili gerekli kontrollerin yapılması gerekiyor “dedi

PSİKOLOJİK DESTEK SAĞLANMALI

Uyarılarda bulunan Erkan, “Ayrıca evlerin ve işyerlerinin ciddi anlamda çamaşır suyuyla temizlenmesi şart. Sağlık Müdürlüğü’ne de burada çok büyük görevler düşüyor. Bölge sakinleri büyük travma yaşıyor. Sağlık Müdürlüğü ekipleri, bölge insanına psikolojik destek sağlamalı. Bölgede dereler ıslah edilmeli. Altyapı daha modern bir hale getirilmeli. Ayrıca erken uyarı sistemiyle alakalı gerekli adımlar atılmalıdır “dedi.

Terme ve Salıpazarı’nda ilçe kaymakamlıkları şebeke suyunu ikinci bir talimata kadar vatandaşların kullanmamasını istedi.

SASKİ, bazı bölgelerde vatandaşlara tankerlerle içme suyu ulaştırmaya çalışıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu