10 Milyar Dolarlık Dev İhalenin Kazananı Dünya Yazılım Devi Microsoft Oldu – 7942

10 Milyar Dolarlık Dev İhalenin Kazananı Dünya Yazılım Devi Microsoft Oldu

ABD Savunma Bakanlığının Savunma Alt yapısı (Jedi) adıyla bilinen 10 milyar dolarlık bütçesi olan bulut ihalesi dünya yazılım devi Microsoft ile Amazon arasında çok çekişmeli geçti. İhaleyi Microsoft kazanmayı başardı.

ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) Savunma Altyapısı (Jedi) olarak tanınan “bulut” ihalesini dünya yazılım devi Microsoft ile Amazon arasında gidip gelen ihalede Microsoft ihaleyi almayı başardı. Pentagon’nun bilgisayar alt yapısına ilişkin 10 milyar dolarlık dev ihale sonuçlandı. İhale 2 yıl boyunca devam etti. 2 yıl boyunca süren ihalede Microsoft ve Amazon arasında büyük bir kapışmaya sahne olan ihaleyi Dünya yazılım devi Microsoft kazandı.

Pentagon’dan söylenilen bildiride “Bugün Amerika Savunma Bakanlığı, bulut kontratlarından birisini dünya yazılım devi Microsoft’a vererek. Bulut ihalesinin stratejik uygulamasında önemli bir adım atmayı başardı. Bakanlığın gizli kalması gereken bilgilerini de içerecek olan bulut teknolojisi projenin 10 yılda tamamlanması düşünülüyor. ABD Savunma Bakanı Mark Esper, ihaleye giren şirketlerden birisi olan IBM’de oğlu çalıştığı için kendisini ihaleye dahil etmedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu