12 Yaşındaki Piyanistten Dikkate Değer Başarı! – 7992

12 Yaşındaki Piyanistten Dikkate Değer Başarı!

Muğla’da 2007’de doğan Papatya Biter, anaokulu öğretmenlerinin dikkatiyle henüz 3 yaşında iken müzik kabiliyeti keşfedilmiş bir piyanist. Bu keşif sonrası piyano eğitimine start verilen Biter, 9 yaşındayken Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı imtihanını kazanma başarısını gösterdi. Biter, şu anda da piyano eğitimi almayı sürdürüyor.

Okulunun başlangıç yılında İtalya’da gerçekleştirilen Piano Talents adlı yarışmaya katılıp üçüncü olmayı başaran Biter, bu önemli başarıyla uluslararası düzeydeki ilk ödülünü almış oldu. Biter, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de bir ödül kazandı. Geçtiğimiz Temmuz ayında organize edilen Uluslararası Gülsin Onay Piyano Festivali’ne katılan Biter, Doğu Akdeniz Üniversitesi ödülünü elde etti. Biter’in müzikal başarılarına 19-20 Ekim’de bir yenisi daha eklendi. Biter, Alanya’da 17.’si yapılan Uluslararası Klasik Müzik Yarışması kapsamında üçüncülük ödülüne layık görüldü. Bu başarı ona, New York’ta bulunan oldukça meşhur sanat ve müzik merkezi Carnegie Hall’da sahneye çıkma imkânı getirdi.

Başarılı piyanistin öğretmeni Demet Eytemiz, Biter’in kabiliyetli, çalışkan ve algılama konusunda başarılı bir öğrenci olduğunu ifade etti. Eytemiz, Biter’in müzik macerasına ailesinden çok önemli bir destek geldiğini belirtti. Öğretmeni, başarılı sanatçının gelecekte çok güzel yerlere geleceğine inandığını sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu