2019-2020 AÖL Sınav Tarihi Belli Oldu – 7940

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Hasan Togar yatay Banner

2019-2020 AÖL Sınav Tarihi Belli Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı, AÖL sınavı için tarihleri yayımladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından liseyi açıktan bitirmek isteyenler için düzenlenen AÖL sınavı yılda 3 dönem olarak yapılmaktadır. 1. Dönem kayıtları için 21 Ağustos ile 27 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapıldı. Belirtilen tarihlerde çeşitli sebeplerden dolayı ilk kayıt işlemlerini yaptırmamış öğrenciler için mazerete bağlı ilk kayıt işlemleri yapıldı. Kayıt işlemlerini bitiren öğrenciler şimdi ise açık öğretim lisesi sınav takvimini bekliyorlar.

Açık öğretim lisesine ilk kez kayıt olan öğrenciler Halk Eğitim Merkezlerine giderek kayıtlarını yapabiliyorlar. Kayıtlarını yaptıktan sonra anlaşmalı bankalara sınav ücreti olarak 30 TL yatırmaları gerekmektedir.

AÖL 1. Dönem sınav takvimi

Milli eğitim Bakanlığı’ndan yapılan duyuruya göre AÖL 1. Dönem sınavları 7-8 Aralık 2019 tarihleri de yapılacak. AÖL sınavlarında her soru 4 şıktan oluşmaktadır. Her 4 yanlış 1 doğruyu götürmeyecektir. Sınavlar hafta sonu cumartesi ve pazar olarak iki gün içerisinde 4 oturumda yapılacaktır.

Açık lise derslerinin sınavlarından geçmek için alınması gereken not 45 puandır. Açık öğretim lise sınavları belirlenen okullarda, sınav ise çoktan seçmeli test şeklinde yapılmaktadır.

Açık öğretim lise sınavlarında her dersten 20 soru sorulmaktadır. Her doğru cevabın değeri ise 5 puandır.


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu