2019 BBC’nin 100 Kadın Listesinde Bir Türk Bilim İnsanı, Zehra Sayers – 8000

2019 BBC’nin 100 Kadın Listesinde Bir Türk Bilim İnsanı, Zehra Sayers

BBC’nin 2019’da hazırladığı 100 Kadın çalışmasında bu yılki konu, “Kadınların yöneteceği bir dünya nasıl olurdu?” sorusu odaklıydı.

Listede yer alan birçok kadın ve çalıştıkları alanlar yer alıyor. NASA’dan, Suriye’nin yeniden inşasını planlayan mühendislere kadar alanında ki uzman kadınlar, 2030 da biz insanları nasıl bir yaşam beklediğine dair uzman öngörülerinin paylaşılması isteniyor.

Listedeki bu isimlerin arasında Türkiye’den Prof. Dr. Zehra Sayers’de yer alıyor.

Zehra Sayers, Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde, Moleküler Biyoloji ve Biyofizik bölümünde öğretim üyesi görevini yapmaktadır.

Sayers, Ortadoğu Senkrotron Işınımı Deneysel Bilim ve Uygulamaları (SESAME) Laboratuar’ın kuruluş çalışmasında 8 Ortadoğu ülkesinden bilim insanlarının arasında yer aldı.

Sayers, 2002’den 2018’e kadar bu çalışma adına laboratuvarın Bilimsel Danışma Komitesi Başkanı olarak görev yaptı. Bu çalışma alanı nedeniyle dört tane ekip arkadaşıyla birlikte ABD Bilimde İlerleme Derneği (AAAS) tarafından 2019 yılı “Bilimde Diplomasi Ödülü”ne sahip oldular.

Zehra Sayers’in akademik kariyeri boyunca yaptığı çalışmalar birçok uluslararası örgütleri ve araştırma merkezleri tarafından desteklendi.

Biz Türkiye’ vatandaşları olarak Zehra Sayers’i tebrik ediyor ve onunla gurur duyuyoruz. Bize daha bu gibi çalışmalar da adını ve vatanımızın adını duyuracak genç kadınlara ihtiyacımız var.

Türkiye seninle gurur duyuyor Zehra Sayers ve seni çalışmalarında sonuna kadar destekliyoruz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu