2020 Yılında Gündeme Gelecek Kimlik Kartlarıyla Artık Bunlarda Yapılabilecek! – 8075

2020 Yılında Gündeme Gelecek Kimlik Kartlarıyla Artık Bunlarda Yapılabilecek!

Cumhurbaşkanlığının 2020 Yılına göre; Dijital Dönüşüm Ofisi, Yeni uygulamaya geçen elektronik kimlik kartına özgü düzenleme çalışmalarını 2020 yılında tamamlayacak.

Bu netice sonucunda yeni kimlik kartlarıyla artık elektronik sistemlerde imza işlerimizi halletme imkânımız olacak, ATM’lerden para çekilebileceğiz, ödeme işlemlerimizi gerçekleştireceğiz noter ve sağlık işlerimi alınabilecek.

Bir haber sitesine göre; çalışmayla kimlik kartının kimlik doğrulama uygulamalarında kullanılması kolaylaşacak. Bu bağlamda kimlik kartı Elektronik kimlik doğrulama sistemi yönetmeliği yayınlanacak ve uygulama için örnek şehirler belirlenecek. Dijital Dönüşüm Ofisi, Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi’ni de güncellemiş olacak.

Milli Elektronik Mesajlaşma Medyası için yürütülen proje kapsamında prototip gelişecek. Devlet kurumlarının Twitter, Facebook, instagram gibi sosyal mecraların kullanımını düzenleyen rehber de ofis tarafından hazırlanacak. Dijital Dönüşüm Ofisi, yurt dışından olabilecek siber saldırıları önlemek adına Milli Elektronik Mesajlaşma platformunu da hayata geçirmeyi düşünüyor. Bu netice sonucunda kamuda siber güvenliğin sağlanma koordinasyonunu da Dijital Dönüşüm Ofisi adı altında toplamayı düşünüyorlar.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu