8 Bin öğrenciye ulaşacak proje Samsun’da başlıyor – 5713

8 Bin öğrenciye ulaşacak proje Samsun'da başlıyor

5 Taş Programı’nın 2019 – 2020 eğitim öğretim dönemi takvimi doğrultusunda eğitimler; Adana, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, Denizli, Mersin, Samsun’da düzenlenecek. Programa, Türkiye’nin onlarca farklı okulundan gönüllü olarak katılacak eğitmenler; kazanımlarını, yeni eğitim öğretim döneminde kendi sınıflarında uygulayacak. Yıl boyunca ÖRAV’ın mentorluğundan da faydalanacak 300 öğretmen aracılığıyla, Türkiye genelinde yaklaşık 8 bin çocuğa daha ulaşılacak.

Sosyal ve Finansal Okuryazar Nesiller Hedefleniyor

5 Taş Programı; öğrencilerin yaşam alanlarının bilincinde olan aktif vatandaşlar olmaları, sosyal duyarlılıklarını geliştirmeleri, haklarını ve sorumluluklarını tanımaları,tasarruf ve harcama bilinci kazanmalarının yanında, finansal kayıt tutmalarını, bütçe yapabilmelerini, ve sosyal adalet konusunda girişimci projeler üretmelerini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Öğretmen Akademisi Vakfı programın Türkiye’deki yetkili uygulayıcısı olarak görev yapıyor. ÖRAV’ın öncülüğünde uygulanan 5 Taş Programı aracılığıyla, 2017 – 2018 Eğitim Öğretim yılında, 12 ilde toplam 256 öğretmen ve 5326 öğrenciye ulaşılmıştı. Program, dünya çapında ise 100 farklı ülkede 275 partnerle yaklaşık 8 milyon çocuğa ulaştı.

Öğretmen Akademisi Vakfı

Bireysel ve toplumsal sorumluluklarının bilincinde, araştıran, sorgulayan, analitik düşünebilen, özgüven sahibi, kişisel gelişimin sürekliliğini önemseyen, evrensel değerleri benimseyen, ülkenin kültür mirasına sahip çıkabilecek genç nesillerin yetiştirilmesinde önder rol oynayan öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemeyi hedefliyor. Öğretmen Akademisi Vakfı, bugüne kadar bu amaç doğrultusunda; Vakıf merkezinde ve Türkiye’nin her yöresinde görev yapan 220 eğitimciden oluşan ekibi ile, 81 ilde 170.000 öğretmen ve eğitim yöneticisi ile atölye çalışmalarında buluştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu