81 İlde Gıda Operasyonu – 8352

81 İlde Gıda Operasyonu

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 81 ilde eş zamanlı yürütülecek gıda denetimi seferberliğine ilişkin gıda kontrol denetim görevlilerine, “Ufak tefek hatalarda esnafı üzmemek lazım ancak evladınıza yedirmediğiniz bir şeyin tüketim noktalarında üretildiğini ve vatandaşın kullanımına sunulduğunu görürseniz, bu arkadaşların gözünün yaşına bakmayın.” dedi.

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ MERCEK ALTINDA 

81 il ve ilçede eş zamanlı ve 6 gün sürecek gıda denetim seferberliğini başlattıklarını aktaran Pakdemirli, taklit ve tağşişte cezaların caydırıcı olması için mevzuat çalışmaları yürüttüklerine de işaret ederek, bunun da kısa sürede Meclis’te yasalaşmasını beklediklerini söyledi. Bakanlığa bağlı 39’u akredite olmak üzere 41 laboratuvarda gıda analizleri yapıldığı bilgisini veren Pakdemirli,  “Gıda güvenilirliğini sağlamak ve farkındalığını artırmak amacıyla, hafta boyunca sürecek seferberliğimizde, ilk noktamız, süt ve süt ürünleri üreten iş yerleri ile takviye edici gıda üretimi yapan iş yerleri olacak. Gıdada sahtecilik yapanlara göz açtırmıyoruz, açtırmayacağız “ifadelerini kullandı. 

HAPİS CEZASI GELİYOR

Vatandaşların Alo 174 Gıda Hattı’na ihbarlarını iletebileceğini hatırlatan Bakan Pakdemirli, gıdada taklit ve tağşiş yapanlara hapis cezası öngören yasa taslağının sorulması üzerine de “Gerekli çalışmalar yapılıyor. En hızlı şekilde çıkmasını bekliyoruz. Bizim arzumuz hapis cezası olması. Adalet Bakanlığının da bu konuda bir olumsuz görüşü yok “dedi. HHALK

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu