ABD Başkanı Yazdığı Mektup İle Alay Konusu Olmaya Devam Ediyor – 7846

ABD Başkanı Yazdığı Mektup İle Alay Konusu Olmaya Devam Ediyor

Türkiye’nin Barış Pınarı Harekâtı ile Suriye’nin sınırlarına girdi. Türkiye buranın terör örgütleri tarafından temizlendikten sonra çıkacağını belirtmişti. Güvenli bir koridor oluşturduktan hemen sonra Türkiye’deki Suriyeliler ülkelerine dönecek. Bu durumlara istinaden ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ithafen bir mektup kaleme aldı. Mektubun son derece gereksiz bir üslup ile yazılması ABD CNN Sunucusu tarafından alay konusu oldu. Mektubun son kısmında yer alan “Sizi daha sonra arayacağım” bitiriş cümlesinde sunucu kendini daha fazla tutamayıp “burada ciddi işler oluyor ve ben sizi arayacağım diye mektup bitiriliyor” dedikten sonra gülme krizine girdi.

Trump tarafından gönderilen mektubun içeriği tamamen Suriye konularına yönelik olduğu belirtildi. Üslup yüzünden çoğu muhabir “böyle bir mektubun devlet adamlığı literatüründe yer alamaz” diye tepkilerde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump mektubu 9 Ekimde göndermiş ve Türk Silahlı Kuvvetleri 9 Ekimde Suriye sınırına giriş yapmıştı. Bir karşılık olarak bu durum söz konusu oldu.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu