ABD ile Anlaşması Sonrasında Çarpıcı Açıklamalar Gelmeye Devam Ediyor – 7865

ABD ile Anlaşması Sonrasında Çarpıcı Açıklamalar Gelmeye Devam Ediyor

Türkiye’nin Barış Pınarı Harekâtına ilişkin olarak Ankara’da ABD’li heyet ile toplantı gerçekleştirmesi sonrasında çarpıcı açıklamalar devam ediyor. ABD’nin PKK’nın 120 saat içerisinde Suriye’nin 32 km güneyine çekileceğini belirtmesi üzerine birçok devletten açıklama geldi. ABD’li heyetin açıklamasına göre “Türkiye’nin yaptırımlarına karşı artık bir karar vermememiz gerekiyordu. Daha önceden verdiğimiz yaptırımları kaldırıp yeni bir yaptırım yapmayacağız” diye belirtti.

Suriye sınırına yapılan Barış Pınarı Harekâtına karşılık olarak ABD’li heyetin Ankara’ya gelerek toplantı sonrasında PKK’lı teröristlerin geri çekileceği belirtilmişti. Bu süreç üzerinde ABD Başkanı Donald Trump “Türkiye NATO üyesi bir ülke, NATO üyesi olmayan Suriye’yi mi koruyacağız?” diye belirtmesi üzerine Ankara’da uzlaşma sağlandı.

 

ABD’li Senatörler Anlaşma Sonrasında Yaptırımlar Devam Edecek

Ankara’da yapılan toplantıya karşı olarak ABD Başkanı Donald Trump tweet attı. Türkiye’ye karşı hiçbir şekilde bir yaptırım olmayacağını belirtti. Daha önceden verilen yaptırım kararlarına karşılık olarak yaptırımların kalkacağı belirtildi.

PKK-PYD’li teröristlerin 120 saat içerisinde geri çekileceği belirtilirken, 120 saat içerisinde hiçbir yaptırım yapılmayacağı belirtildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu