Adalet Bakanı Gül: Mazlum Kobani ABD’ye Geldiğinde İade Edilmeli – 7928

Adalet Bakanı Gül: Mazlum Kobani ABD'ye Geldiğinde İade Edilmeli

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Akçakale’de açıklamalar yaptı. Açıklamalarında Mazlum Kobani’nin ABD’ye girdiği anda iade edilmesinin gerektiğini söyledi. Gül, yapılan operasyonla birlikte Türkiye’ye karşı algı operasyonlarına yönelik yürütülmüştür. Terör örgütünün gerçek yüzünü herkesin gördüğünü söylerken Türkiye’nin DEAŞ’a karşı kararlı mücadelesini sürdüreceğini ifade etti. Açıklamalarında 32 YPG’linin tutuklandığını kalan diğerlerinin ise işlemlerinin devam ettiğini bildirdi.

Mazlum Kobani’ye yönelik olarak kırmızı bültenin çıkarıldığını ve bu bültenin 196 ülkede geçerli olduğunu söyledi. Bu durumun Amerika’ya tekrar iletildiğini ve bu kişinin ABD’ye girmesi halinde yakalanıp Türkiye’ye iade edilmesi gerektiğini söyledi. Gül, ABD ye girdi anda geçici tutuklama kararına karşı gerekli yazışma yapılacak, dedi.

Gül ABD Başkanı Donald Trump tarafından gönderilen mektuba ilişkin ve Twitter’da Kobani’nin hesabının mavi tık olmasına ilişkin olarak bu tür ifadelere verilen cevap ‘Barış Pınarıdır’ şeklinde yanıt verdi. Gül, bir terör örgütü elebaşıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aynı yerlerde zikredilmesi asla kabul edilecek bir davranış değildir, dedi. Türkiye’nin bu konuda onurlu bir devlet olarak kararlı duruşunu elbette sağlayacaktır. Bu konuya ilişkin olarak verilen en güzel cevap ‘Barış pınarıdır’ ve gereken cevap verilmiştir, verilmeye devam edecektir, dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu