AFAD Telefonlara Bakmıyor – 5891

AFAD Telefonlara Bakmıyor

Samsun’un Terme ilçesini vuran sel felaketinde yaralar sarılmaya çalışılsa da, kurumların selzedelere olan ilgisizliği yaptığımız deneme ile ortaya çıktı. DSİ’nin drenaj kanallarını açmaması nedeniyle zararın büyük olduğu Terme’de, vatandaşların zararlarının nasıl karşılanacağı konusu gündemde ki yerini korurken, HHALK Gazetesi, selzedelere nasıl bir yardım yapılacağı konusunu araştırdı.

Gazetemizin muhabiri, selzede gibi 0362 431 10 12 numaralı Büyükşehir Belediyesi Çözüm Merkezi arayarak, nasıl bir yardım yapılacağını araştırdı. Gazetemizin muhabiri “Devletimiz, vatandaşlarımızın zararlarını karşılayacağını söyledi, nasıl yardım yapılacak?” sorusunu sordu. 

AFAD, TELEFONA BAKMIYOR 

Çözüm Merkezi’ndeki yetkiler ” Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne (AFAD) başvurabilirsiniz” cevabını verdikten sonra, kurumun telefon numarasını verdi. Gazetemizin muhabiri, “Büyükşehir Belediyesi’nin herhangi bir yardımı olacak mı?” sorusuna ise, Çözüm Merkezi görevlisi yanıt vermedi. Gazetemizin muhabiri, Çözüm Merkezi’den aldığı AFAD’ın 0362 431 21 28 numarayı arayarak, bilgi almak istedi. 5 kez numarayı arayan gazetemizin muhabiri, herhangi bir yetkiliyle görüşemedi. Selzedelere nasıl bir yardımın yapılacağı merak ediliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu