AK Parti Samsun’da iki ilçenin daha istifası gündemde..! – 8207

AK Parti Samsun'da iki ilçenin daha istifası gündemde..!

AK Parti Trabzon Milletvekili ve Samsun İl Koordinatörü Adnan Günnar, kentte geldi, İl Başkanı Ersan Aksu’yu ziyaret ederek istişarelerde bulundu. Ziyaretin ardından peş peşe istifa haberleri gelmeye başladı. AK Parti İlkadım, Atakum, Kavak ve Alaçam İlçe Başkanlarının istifası, ilçe kongrelerinde aday olmamak şartı ile alındı. 

ŞARTLI İSTİFALARI ALINDI 

31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 9 ay geçtikten sonra İlkadım İlçe Başkanı Oktay Avcılar, Atakum İlçe Başkanı Haluk Köksoy, Kavak İlçe Başkanı Osman Atlı, Alaçam İlçe Başkanı Selahattin Alkan görevden alındı. İlçe Başkanları istifalarını sundu. Yaşanan istifalar kent gündemine bomba gibi düştü. Görevden alınan AK Parti İlkadım, Atakum, Kavak ve Alaçam İlçe Başkanlarının yerine vekaleten görevlendirmeler yapılacağı öğrenildi.

GÖREVDEN ALMALARIN NEDENİ HALKTAN KOPUK SİYASETMİ ?

Samsun’da AK Parti’nin politikalarının yerele anlatılamaması, Atatürk’ün manevi şahsiyetine hakaret eden AK Parti Meclis Üyesi Hasan Uzunlar’ın davranışları, su zammının kentte oluşturduğu tahribat, İlkadım ve Atakum’un kaybedilişi, AK Parti’nin sahada yeterince görünemediği, kent gündeminden kopuk politika izlemesi, parti içi küskünlüklerin artması, nedeniyle istifaların devam edeceği öne sürülüyor. 

İKİ İLÇENİN İSTİFASI GÜNDEMDE 

Daha önce Canik İlçe Başkanı Ercan Eler ve Yakakent İlçe Başkanı Ahmet Günel istifa etmişti. Önümüzdeki günlerde de istifa furyasının devam edeceği belirtiliyor. Ladik, Terme ve Tekkeköy ilçe teşkilatlarınında görevden alınacağı ileri sürülürken, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu’nunda yılbaşından sonra görevden alınabileceği konuşuluyor. AK Parti kulislerinde, istifaların süreceği konuşuluyor. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu