Ali Fuat Taşkesenlioğlu: Paya Dayalı Kitle Fonlamasına Yönelik Açıklamalarda Bulundu! – 8094

Ali Fuat Taşkesenlioğlu: Paya Dayalı Kitle Fonlamasına Yönelik Açıklamalarda Bulundu!

Ali Fuat Taşkesenlioğlu, gerçekleştirilen Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresinde konuşma yaptı.  Konuşmasında Taşkesenlioğlu, TSPB’nin , temel amacının her yönden sektörün gelişmesini ve üstüne düşen görevlerin layığı ile yerine getirdiğini ifade etti.

Taşkesenlioğlu, uzun süreçte bir refah düzeyinin oluşabilmesi için ekonominin uzun süreli olarak fonlanması, sermayenin geniş bir tabana yayılması, yurt dışındaki yatırımcıların sermayelerinin yurt içine doğru hareket etmesi ve aynı zamanda güçlü bir finansal yapıya sahip olmasının gerekli olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin önündeki üç yıllık hedeflerine yol gösteren ve temel ekonomik politika belgesi olan Yeni Ekonomi Programında sermaye piyasaların geliştirilmesi net olarak belirlendiğini ifade etti. Taşkesenlioğlu, hedef doğrultusunda tasarruf düzeyinin artırılması ile sermaye piyasalarına kaynak oluşturulması ve kanun değişiklikleri ile beraber piyasaların canlanması için gerekli olan tüm adımların atılması için çalışmaların sürdüğünü ve aynı doğrultu da yatırımcı yönelik olarak bir piyasa oluşturulması için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

 

Taşkesenlioğlu yerli ve yabancı yatırımcıların sermaye piyasalarına ulaşılabilirliğin i kolaylaştırılacağını ve ve bununla birlikte piyasada ki pazar ve ürün çeşitliliğinin artıracağını belirtti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu