Ali Y. Koç, Arçelik’in “A Ticket for Your Future” Programında Gençlerle Bir Araya Geldi – 6887

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Ali Y. Koç, Arçelik’in “A Ticket for Your Future” Programında Gençlerle Bir Araya Geldi

Arçelik, yurt dışında öğrenim gören Türk öğrencilere Türkiye’nin inovasyon ve yaratıcılık potansiyeline katkıda bulunmaları için imkân yaratmaya devam ediyor. Arçelik tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan “A Ticket for Your Future” programı bu sene dünyanın dört bir yanında, mühendislik ve teknoloji bölümlerinde okuyan son sınıf ve lisansüstü seviyesindeki 20 Türk öğrenciyi bir araya getirdi. Arçelik’in yeni nesil Ar-Ge Merkezi Garage’da 16 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen programda Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu ve Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu öğrencileri ziyaret etti.

Geleceğin mutfakları ele alınacak

A Ticket For Your Future kapsamında, Çin’den Güney Kore’ye, Kanada’dan İngiltere’ye dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerden projeye katılan öğrenciler, 3 haftalık süre içinde yoğun bir programa dâhil oluyor. Bu yıl “Future of Kitchen as a Living Space- Bir Yaşam Alanı olarak Geleceğin Mutfağı” konusunun işleneceği programda katılımcılar, birbirlerini yakından tanıyacakları sosyalleşmeye yönelik aktivitelere de katıldı.

Programa katılanlar iş ve staj imkânı yakalıyor

Geçtiğimiz yıl programa katılan 26 öğrenciden 4’ü Kurutucu İşletmesi Kalite Güvence Mühendisi, Tüketici Eğilimleri Departmanı Sorumlusu, Dijital Süreç Dönüşümü Sorumlusu, Ürün Kategorisinde Proje Mühendisi olarak Arçelik’te işe başlarken, bir kişi de yaz döneminde staj imkânı buldu. Yapılan sunumlar arasında yer alan kaliteli hava ve ev konforu yaratan akıllı ev sistemi HomeWhizWell ve enerji yönetimi sistemi ArWall projeleri Arçelik’in Ar-Ge ekipleri tarafından çalışılmaya devam ediyor.


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu