Altıncı Türk Tıp Dünyası Kurultayı Başlıyor! – 7994

Altıncı Türk Tıp Dünyası Kurultayı Başlıyor!

Bu sene Sağlık Bakanlığının altıncısı düzenlenecek olan Türk Tıp Dünyasına ev sahipliği yapacak. Buna ek olarak 30 ve 31 Ekim tarihlerinde İstanbul’da “HIMSS’19 Eurasia Sağlık Bilişimi ve Teknolojileri Konferansı da yapılacak.

Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre ise İstanbulda oldukça büyük iki konferans düzenlenecek. Hazırlıkların çoğu tamam. Açılışlar 30 Ekim Çarşamba günü yapılacak. 6’ncı Türk Tıp Dünyası Kurultayı ile HIMSS’19 Eurasia Sağlık Bilişimi ve Teknolojileri Konferansı ve Fuarı’na, Bu sene Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da katılacak. Bu konferansların bu sene ki ana teması “Sağlıkta Biyoteknoloji Uygulamaları” olacak. Ayrıca bu sene altıncısı düzenlenen ve merakla beklenen Türk Tıp Dünyası Kurultayı’nın odak noktası ise günümüzde oldukça dikkat çeken metabolik hastalıklar, kişiselleştirilmiş tıp, ilaç ve aşı geliştirme konuları olacak.

Bu sene kurultaya katılacak isimler ise oldukça dikkat çekici. Bu isimler arasında biyoteknoloji alanında dünyaca ünlü bilim insanı ve Nobel ödüllerini de veren İsveç Kraliyet Bilimler Akademi Üyesi Prof. Dr. Mathias Uhlen programa katılacak. Ayrıca diyabet alanında ünlü bilim insanları Prof. Dr. Ulf Smith ve Prof. Dr. Matthias Blüher de toplantılara konuşmacı olarak katılacak. Bu isimler aynı zamanda konuşma da yapacak.  Bu kurultay kapsamında bu sene “Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri”nin üçüncüsü sahiplerini bulacak. Türkiye’nin en büyük sağlık bilişim etkinliği olacak olan HIMSS’19 Avrasya Sağlık Bilişimi ve Teknolojileri Konferansı da İstanbul’da düzenlenecek. Bu program da sağlık bakanımızın katılımıyla düzenlenecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu