Amerikalı Ekonomistten Türkiye Açıklaması! – 8082

Amerikalı Ekonomistten Türkiye Açıklaması!

Amerikalı ekonomist Prof. Dr. Jeffrey Sachs, Türkiye ekonomisi ve Türkiye’nin küresel ekonomi için önemine vurgu yaparak, dünya çapında bir refah için Türkiye’nin hayati bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Uluslararası Ticarette Türkiye Hayati Öneme Sahip

Dünyanın en ünlü ekonomistleri arasında yer alan Sachs yaptığı açıklamasında, Türkiye’yi sadece kendi bölgesi için değerlendirmemek gerektiğini, Türkiye’nin ekonomi bakımından tüm dünyayı etkileyebilecek bir güce sahip olduğunu söyledi.

Türkiye’nin uluslararası ticaret için gerek coğrafi ve gerekse gelişmişlik anlamında büyük bir önemi olduğunu vurgulayan ekonomist, başta Avrupa birliği ülkeleri olmak üzere Türkiye’nin Çin ve ABD ekonomisi için de büyük bir değere sahip olduğunu belirtti.

Türkiye Ciddiye Alınması Gereken Bir Ülke

Kolombiya Üniversitesi direktörleri arasındaki Jeffrey Sachs açıklamasının devamında, Türkiye’nin genel ve ekonomik anlamda ciddiye alınması gereken bir ülke olduğunu da sözlerine ekledi. ABD’li ekonomist Türkiye’nin küresel anlamda herkes tarafından dikkate alınmasının, kayda değer olduğunu söyleyerek bunu yapan ülkelerin ekonomik kulvarda daha fazla başarı sağlayacaklarına vurgu yaptı.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu