Anadolu Vakfı “Değerli Öğretmenim” İle Girişimcilik Eğitimlerine Devam Ediyor – 7515

Anadolu Vakfı

Anadolu Vakfı’nın, öğretmenlerin başarılı birer sosyal girişimci olabilmeleri için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerilerin artırılması hedefiyle sürdürdüğü ‘Değerli Öğretmenim’ projesi kapsamında ilk defa 24-26 Haziran tarihlerinde Samsunlu öğretmenlere verdiği Sosyal Girişimcilik eğitimleri devam ediyor. Yine Samsun’da başlatılan pilot uygulama ile öğretmenlere, gençleri başarılı birer girişimci olarak yetiştirmeleri için gereken yetkinlikleri kazandırmak amaçlanıyor. Anadolu Vakfı tarafından Samsun’da başlatılan “Girişimcilik Seferberliği” doğrultusunda ilki 2 Eylül’de gerçekleştirilen ve Samsunlu öğretmenlerden büyük ilgi gören eğitimler 13 Eylül’e kadar devam edecek.

2 Eylül’de Samsunlu öğretmenlere yönelik “İş Fikri ve İş Modeli Atölyesi”nin düzenlendiği eğitim programında 13 Eylül’e kadar “Satış Pazarlama Teknikleri”, “Dijital Okuryazarlık”, “Girişimcilik”, “İnovatif Düşünce”i “Takım Çalışması ve Kalite Teknikleri”, “Organizasyon Yönetimi ve Liderlik”, Öğretimsel Liderlik”, “Yaşam Koçluğu ve Farkındalık”, “Eğitim Koçluğu” hakkında bilgiler aktarılırken okul öncesi öğretmenlerine “Yaratıcı ve Sanatsal Çocuk Gelişimi” eğitimi verilecek ve “Masal Atölyesi” düzenlenecek. Yenilikçi uygulamaların eğitim sistemine kazandırılması, öğrenci ve öğretmenlere daha iyi eğitim ve öğretim imkanlarının sunulmasının amaçlandığı “Girişimcilik Seferberliği” kapsamında öğretmen – öğrenci girişimcilik yarışması ile girişimcilik atölyeleri de düzenlenecek.

Bugüne kadar 60 binin üzerinde öğretmene ulaştı

Değerli Öğretmenim projesi kapsamında öğretmen ve yöneticilerin; bir problemden veya bir ihtiyaçtan yola çıkarak girişimci bir yaklaşım ile projeler geliştiren, sürdüren ve sosyal dönüşümü sağlayan yetkinliklerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Bu hedef doğrultusunda, toplumsal ve sosyal ihtiyaca yönelik sürdürülebilir sistemler kurabilme becerilerine yönelik seminer ve eğitimler hayata geçiriliyor. Proje ile bugün “Sosyal Girişimcilik” temasıyla Değerli Öğretmenim projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliğinde, 48 ilde 60 binin üzerinde öğretmene ulaşıldı ve 3 binin üzerinde proje başvurusu alındı. Toplumun sorunlarına yenilikçi ve uygulanabilir çözümler getirmeyi teşvik etmek amacıyla “Sosyal Girişimcilik Proje Yarışmaları”nın düzenlendiği programda bugüne kadar gerçekleştirilen 9 yarışma ile 200’ün üzerinde ödül verildi.

ANADOLU VAKFI HAKKINDA

1979 yılında, eğitim ve sağlık alanları başta olmak üzere, Anadolu insanının yanında olmak amacıyla Anadolu Grubu’nun da kurucuları olan, Kamil Yazıcı ve İzzet Özilhan tarafından kurulan Anadolu Vakfı bugün eğitim, sağlık ve sosyal alanlarda toplumsal gelişimi tetikleyerek, yaşam kalitesini yükseltecek farklılıklar yaratmak için çalışmaktadır. Global düzeyde yenilikçi ve öncü uygulamalar ile bölgesinde sosyal etkisi yüksek, sosyal yatırımda kurumsallaşmış bir “Mükemmeliyet Merkezi” olmak vizyonunu benimsemiştir.

Kurulduğu günden bu yana 28.000’den fazla burs sağlayan Vakıf, her yıl, devlet üniversitelerinde lisans eğitimini sürdüren ihtiyaç sahibi ve akademik açıdan başarılı 750 öğrenciye burs vermektedir. Ayrıca, eğitim alanında ülke genelinde pek çok önemli sosyal sorumluluk projesi yürütmektedir.

Sağlık alanında da çalışmalar yürüten Anadolu Vakfı, 2005 yılından bu yana Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Projesi ile karşılıksız olarak 50 binden fazla ihtiyaç sahibi hastaya toplamda 600 binden fazla bedelsiz sağlık hizmeti sağlamıştır.

Bugüne kadar 50’nin üzerinde eğitim kurumu, yurt, spor salonu, hastane ve sağlık ocağı yaptırarak ilgili bakanlıklara teslim eden Anadolu Vakfı eserlerine sahip çıkmaya devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu