Anadolu Vakfı Değerli Öğretmenim Projesi Girişimcilik Eğitimleriyle Samsun’da – 5952

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Anadolu Vakfı Değerli Öğretmenim Projesi Girişimcilik Eğitimleriyle Samsun'da

Öğretmenlerin başarılı birer sosyal girişimci olabilmeleri için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerilerin artırılmasının hedeflendiği ‘Değerli Öğretmenim’ projesi Türkiye’nin dört bir yanındaki öğretmenlerle buluşmaya devam ediyor. Anadolu Vakfı, proje kapsamında Samsun’da verdiği eğitimlerle, öğretmenlerimize gençleri başarılı birer girişimci olarak yetiştirmeleri ve onlara girişimci ruhu aşılamaları için gereken yetkinlikleri kazandırmayı amaçlıyor.  24 – 26 Haziran tarihlerinde Samsun Öğretmen Evi’nde Samsunlu öğretmenlere verilen Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) eğitimleri 3 – 5 Temmuz tarihlerinde de yapılacak. Öğretmenlerden büyük ilgi gören girişimcilik eğitimleri, Eylül ayında yine Samsun’da iş fikri ve modeli, satış pazarlama teknikleri, inovatif düşünce ve dijital okuryazarlık konularının da ele alınacağı girişimcilik eğitimleri ile devam edecek.

Girişimci yaklaşımıyla, bugüne kadar 60 binin üzerinde öğretmene ulaştı

Değerli Öğretmenim projesi kapsamında öğretmen ve yöneticilerin; bir problemden veya bir ihtiyaçtan yola çıkarak girişimci bir yaklaşım ile projeler geliştiren, sürdüren ve sosyal dönüşümü sağlayan yetkinliklerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu hedef doğrultusunda, toplumsal ve sosyal ihtiyaca yönelik sürdürülebilir sistemler kurabilme becerilerine yönelik seminer ve eğitimler hayata geçiriliyor. Şuana kadar “Sosyal Girişimcilik” temasıyla Değerli Öğretmenim projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlükleri  ile işbirliğinde, 48 ilde 60 binin üzerinde öğretmene ulaşıldı ve 3 binin üzerinde proje başvurusu alındı. Toplumun sorunlarına yenilikçi ve uygulanabilir çözümler getirmeyi teşvik etmek amacıyla ‘Sosyal Girişimcilik Proje Yarışmaları’nın düzenlendiği projede bugüne kadar gerçekleştirilen 9 yarışma ile 200’ün üzerinde ödül verildi.

ANADOLU VAKFI HAKKINDA

1979 yılında, eğitim ve sağlık alanları başta olmak üzere, Anadolu insanının yanında olmak amacıyla Anadolu Grubu’nun da kurucuları olan, Kamil Yazıcı ve İzzet Özilhan tarafından kurulan Anadolu Vakfı bugün eğitim, sağlık ve sosyal alanlarda toplumsal gelişimi tetikleyerek, yaşam kalitesini yükseltecek farklılıklar yaratmak için çalışmaktadır. Global düzeyde yenilikçi ve öncü uygulamalar ile bölgesinde sosyal etkisi yüksek, sosyal yatırımda kurumsallaşmış bir “Mükemmeliyet Merkezi” olmak vizyonunu benimsemiştir.

Kurulduğu günden bu yana 28.000’den fazla burs sağlayan Vakıf, her yıl, devlet üniversitelerinde lisans eğitimini sürdüren ihtiyaç sahibi ve akademik açıdan başarılı 750 öğrenciye burs vermektedir. Ayrıca, eğitim alanında ülke genelinde pek çok önemli sosyal sorumluluk projesi yürütmektedir.

Sağlık alanında da çalışmalar yürüten Anadolu Vakfı, 2005 yılından bu yana Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Projesi ile karşılıksız olarak 47 binden fazla ihtiyaç sahibi hastaya toplamda 600 bine yakın bedelsiz sağlık hizmeti sağlamıştır.

Bugüne kadar 50’nin üzerinde eğitim kurumu, yurt, spor salonu, hastane ve sağlık ocağı yaptırarak ilgili bakanlıklara teslim eden Anadolu Vakfı eserlerine sahip çıkmaya devam etmektedir.


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu