Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde Moskova’dan Gelen Konuklar Ağırlandı – 7932

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Moskova'dan Gelen Konuklar Ağırlandı

Farklı birçok dünya ülkelerinin imzaladığı kardeş kent ve iş birliği protokolleriyle dikkat çeken Ankara Büyükşehir Belediyesi ‘ kardeş şehir’ olarak Moskova ile dostane ilişkilerini geliştirerek sürdürüyor.

Gerçekleşen görüşmede karşılıklı olarak kent ulaşımıyla ile ilgili paylaşımlarda bulunmak amacıyla Ankara’ya gelen Moskova Belediye Başkan Yardımcısı Maksim Liksutov ve beraberinde gelen heyet, Ankara Belediye Başkan Vekili Hayrettin Çetin ile görüşmelerde bulundu.

Gerçekleşen görüşmede Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Faruk Çınkı ve EGO Genel Müdürlüğü Raylı Sistemler Daire Başkanı Haldun Aydın’ın da yer aldı. Görüşme süresince teleferik sistemi, raylı sistemler, toplu taşıma gibi kent ulaşımına dair gibi pek çok konuda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hayrettin Çetin, Mansur Yavaş Moskova’da düzenlenmiş olan 9. Moskova Şehircilik Forumuna katılmıştı. Ziyaret esnasında, Ankara ve Moskova dostane ilişkileri ve karşılıklı anlayış çatısı altında 2019-2021 iş birliği programı imzaladı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu