Ankara Görüşmelerine İlişkin Açıklamalar Devam Ediyor – 7847

Ankara Görüşmelerine İlişkin Açıklamalar Devam Ediyor

Türkiye’nin kendi sınır güvenliğini sağlamak için gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekâtında sona gelindi. Harekâta ilişkin olarak ABD’den gelen bir heyet ile 4 saat 20 dakika görüşme gerçekleştirildi. Görüşmeden sonra yapılan açıklamaya göre “PKK 120 saat içerisinde Suriye’nin 32 kilometre güneyine çekilecek” diye söylendi.

Bu durum ABD Başkanı Donald Trump’tan da teyit aldı. “Milyonlarca hayat kurtulacak bir anlaşma yaptık. Terörü yendiğimiz takdirde daha fazla hayat kurtarmış olacağız. Mükemmel bir gelişme” diye sosyal medya üzerinden duyurmuş oldu.

 

Tweet Atmaya Devam Ediyor

ABD Başkanı Donald Trump tweet atmaya devam ediyor. “Sayın Başkan bugün büyük bir adım attık. İnsanlık adına büyük bir baş belası olan terörizmi yok etmek adına beraber adım attık. Terörizm yendiğimiz takdirde daha fazla hayat kurtarmış olacağız. Ortak çalışmamız ve çabamız sayesinde bölgedeki barışı sağlayacağız. Barış geldiğinde istikrarlı bir şekilde bu durumu da destekleyeceğiz” diye belirtti. ABD Başkanı Donald Trump attığın tweet’inde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da özel olarak teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu