Apple Firması Gizlilik Politikası İçin Bir Video Daha Yayınlandı – 7934

Apple Firması Gizlilik Politikası İçin Bir Video Daha Yayınlandı

Son günlerde sıklıkla gündeme gelen zararlı uygulamaların ardından, Apple şirketi yeni bir reklam filmi yayınladı. Yayınlanan bu reklamda kullanıcılara gizlilik politikalarının tam ve eksiksiz bir şekilde korunduğu mesajı verildi. Şirket özel olarak kişisel bilgiler hakkında titizliğin vurguladı. Kişisel verilerin korunması hususunda gereken tedbiri aldığını belirtti.

Reklamda verilen mesaj; iPhone telefonlarda gizliliğin korunması çok basit. Kişisel verilerinize sizden başka hiç kimsenin erişilememesi için Apple firması olarak gerekli olan tüm önlemleri aldık mesajıydı. Kişisel bilgi olarak aktarılan verilerin arasında; kullanıcının kalp ritmi, ödeme bilgileri, fotoğraf veya videolara erişim izni, arama geçmişleri, oyun bilgileri ve daha birçok kişisel bilgi yer alıyor. Şirket bu verilerle ilgili resmi sitesi üzerinden gizlilik ilkelerini açıkladı.

Cihaz Güvenliği

Gizliliğe yüksek derecede önem verdiğini söyleyen firma ” Kişisel verilerin korunmasının temel insan hakkı olduğuna inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

Cihaza Erişim

Cihazın sahibinden başka kimsenin cihaza erişememesi için, iPhone X den sonra üretilen bütün modellerde çentik ve yüz tanıma sensörü kullanan Apple firması, bu işlemin Apple gizlilik politikası için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurguladı.

Kişisel Bilgiler

En çok bu konunun üzerinde duran şirket ” Konum servisi kullanan kullanıcılarımızın da, Siri yardımcı asistanı kullanan kullanıcılarımızın da hiçbir verisi 3 parti şirketlerle paylaşılmayıp kullanıcıyla saklı kalır ” açıklaması yaptı.

Uygulama İzinleri

Uygulama geliştiricilerinin, yayınladıkları uygulamada bazı erişim izinleri alması gerekiyor. Ancak Apple firması uygulama yayıncılarının herhangi bir kişisel veri almak üzere harekete geçtiği anda yayıncıyı uyarıp sorun giderilmezse uygulamayı App Store üzerinden kaldırıyor. Uygulamalarla birlikte izin verilen, cihazdaki dosyalara erişim izni, istediğiniz zaman ayarlardan kapatılabiliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu