Avrupanın En Büyük Spor ve Kültür Festivalinde Bir Samsunlu – 6108

Avrupanın En Büyük Spor ve Kültür Festivalinde Bir Samsunlu

Avrupa’nın en büyük spor ve kültür Festivali ASKFest Gençlik ve Spor Bakanlığı,Kültür ve Turizm Bakanlığı,Ytb Yabancı Topluluklar Başkanlığı ve Hamm Belediyesince düzenlenen Avrupa Spor Kültür Festivalinde bir Eski Milli Sporcu, Samdef Genel Başkanı Metin Şenel, yağlı güreş takımı ile Yağlı güreşi Avrupa’da tanıtıyor…

Almanya’nın Hamm şehrinde spordan eğlenceye, sanattan gastronomiye, konserlerden zeka oyunlarına birbirinden renkli çok sayıda etkinliğin yer aldığı Avrupa Spor ve Kültür Festivali (ASKFEST) düzenleniyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Hamm Belediyesi işbirliği ile düzenlenecek ücretsiz festivale yüzbinlerce Türk ve Alman’ın katılması bekleniyor.
TÜRKİYE Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Hamm Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek festival, 28-29-30 Haziran tarihleri arasında LippenPark’ta düzenleniyor.
Lippe Nehri kenarında yer alan Lippenpark, aynı zamanda Almanya’ya çalışmaya gelen ilk Türklerin çalıştığı eski bir maden ocağı. Şu an parka çevrilen bu alanda düzenlenecek festival 7’den 70’e Türk ve Almanlara birlikte eğlenmeyi vaat ediyor.

TURNUVALAR, ZEKA OYUNLARI, KONSERLER
“Birlikte spor yap! Birlikte eğlen! Birlikte yaşa!” sloganı ile yola çıkan festival spor, kültür ve eğlence alanında onlarca etkinlikten oluşuyor. Futbol, basketbol, atletizm müsabakaları, masa tenisi, bowling, kaykay, bisiklet, geleneksel okçuluk, yağlı güreş, aşık oyunu, çocuk oyunları, zeka oyunları, Türk ve Alman mutfaklarının en lezzetli örneklerinin sergileneceği gastronomi bölümü, Türk ve Alman kültürlerine ait ürünlerin sergileneceği stantlar ve konserler festivalin önemli başlıkları olarak göze çarpıyor.

ÜNLÜLER, SANATÇILAR, SPORCULAR
Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, Hamm Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann ve her iki ülkeden yetkililerin katılacağı festivale Türkiye ve Almanya’dan çok sayıda ünlü, sporcu ve sanatçılar davet edildi. Başta Hamm şehrinin Türk ve Alman sakinleri olmak üzere Almanya ve Avrupa’dan yüzbinlerce ziyaretçi katılması beklenen festivale katılım ücretsizdir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu