Avustralya’da Devam Eden Orman Yangınlarında 350 Koala Öldü! – 8060

Avustralya'da Devam Eden Orman Yangınlarında 350 Koala Öldü!

Avustralya’nın önemli eyaletlerinden olan New South Wales’te başlayan orman yangınları hala devam ediyor. Uzmanlar yangınlar sebebiyle 350 koalanın öldüğünü açıkladı. Uzmanlar ve bilirkişilerin raporuna göre bu yangının ardından koalaların neslinin 2050 yılına kadar tükenebileceği ihtimali oldukça yüksek.

Koruma alanının iki önemli bölgesindeki çok sayıda koalaların kurtarılamayıp öldüğü belirtildi. 2000 hektara yakın bir bölgede 15 ayrı noktada yangınlar hala devam ediyor. Yangınların devam etmesi sebebiyle bölgede yaşayan insanlar tahliye edilmeye başlandı. Kıyılarda bulunan okaliptüs ağaçlarında hayatlarını sürdüren koalalar, orman yangınlarından en çok etkilenen hayvanlardan birisi oluyor. Bu hayvanlar herhangi bir tehlike ve yangın durumunda ağaçların tepesine tırmanıyor ve vücutlarını yumru haline getirerek kendilerini tehlikeden korumaya çalışıyor. Yavrularını vücutlarındaki keselerinde taşıyan ve bir günün 18 saatini uyuyarak geçiren koalaların, yaşam alanları olan ağaçların yanması durumunda kurtulma şanslarının çok az olduğu belirtiliyor.

2050 Yılına Kadar Nesilleri Tükenebilir

Avustralya’ya özgü birçok hayvanın sayıları ve nesilleri son birkaç yılda hızla azalmaya başladı. Ülkede doğal yaşam alanında 43 binin üzerinde koalanın yaşadığı belirtiliyor. Ancak koala ölümleri sadece orman yangınları sebebiyle olmuyor. Başlıca sebeplerinden birisi olan yaşam alanlarının kaybedilmesi, birtakım hastalıklar, Avustralya’daki iklim değişikliği ve köpek saldırıları koalaların nesillerinin hızla tükenmesine sebep oluyor.

Uzmanlar, ölümlerin bu hızda devam etmesi durumunda 2050 yılına kadar koalaların neslinin tamamen yok olabileceğinin ihtimal dâhilinde olduğunu söylüyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu