Ayvacık ve Terme Fuarın İlgi Odağı Oldu – 7794

Ayvacık ve Terme Fuarın İlgi Odağı Oldu

Samsun’da TÜYAP tarafından düzenlenen 5. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’na Ayvacık ve Terme İlçesi Ziraat Odası Başkanlıkları’nın hazırlamış olduğu stantlar damga vurdu. Yeni mahsul fındıkların ve pirincin sergilendiği, organik ve yöresel ürünlerin yer aldığı stantlara fuar ziyaretçileri büyük ilgi gösterdi.

PROTOKOL AYVACIK STANDI’NI ZİYARET ETTİ

Ayvacık ve Terme Ziraat Odası standını Samsun Valisi Osman Kaymak, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, ilçe belediye başkanları ve ilçe ziraat odası başkanları ziyaret ederken, çiftçiler ve muhtarlar da büyük ilgi gösterdi.

VALİ KAYMAK ACUK EKŞİSİ İÇTİ

Ayvacık standındaki yöreye özgü düzenlenen köşede oturan Vali Kaymak, İlçe Halk Eğitim Merkezi’nde saklanan ve Cumhuriyet’in kurulduğu günden güzümüze kadar taşınan, kültürümüzü yansıtan tarihi ürünleri inceledi. Şeker hastalığına iyi gelen  ‘acuk ekşisi’, Vali’ye ikram edildi.

İKİ STANDA YOĞUN İLGİ

Ayvacık Ziraat Odası standında kestane balı, fındık, ceviz, başalan fasulyesi, şeker pancarı pekmesi, acuk ekşisi ,elma pekmezi, yöresel meyveler, aşlık, mısır unu ve toraman ekmeği sergilendi. Terme Ziraat Odası Başkanlığı’nın standında ise kabak, fındık, mısır unu, pirinç ve kestane balı sergilendi. Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün ve Tarım Danışmanları, ziyaretçilerle yakından ilgilendi. 

ÇİFTÇİLERİ FUARA DAVET ETTİ

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, Samsun’un Karadeniz Bölgesi’nin en büyük tarım fuarına ev sahipliği yaptığını belirterek, “Yöresel ürünlerimizi ve lezzetlerimizi fuarın ziyaretçilerine ikram ediyoruz, tanıtıyoruz. Ayvacık organik bir ilçe. Tüm çiftçilerin bu fuarı görmesi gerekiyor. Yeni nesil tarım aletleri, teknolojiler, tohumlar, sulama sistemleri gibi tarımla alakalı aklınıza gelebilecek herşeye bu fuarda ulaşabilirler” dedi.

FINDIK VE PİRİNÇ TANITILDI

Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün de, “İlçemizde son dönemde hasadı yapılan fındık ve pirinç başta olmak üzere yöresel tarım ürünlerinin tanıtımını yapıyoruz. Yerli ve yurt dışından fuara gelen temsilcilerle standımızda sohbet edip, ürünlerimiz hakkında bilgi veriyoruz. Hafta sonunda daha fazla yoğunluğun olacağını düşünüyoruz. Çiftçilerimiz mutlaka bu fuara katılarak, tarım sektöründeki yenilikleri ve gelişimi yakından tanımalı, görmeli” diye konuştu.

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı ve Tarım Danışmanları, Vali Osman Kaymak’a Ayvacık’ın rölyef tablosunu hediye etti.

Ayvacık Ziraat Odası stantında yer alan İsmet Yazıcı’nın, Çınar ve Kayın ağacından yaptığı organik oyuncaklar büyük ilgi gördü.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu