B12 Vitamini Gerçek Beden Dostu – 8024

B12 Vitamini Gerçek Beden Dostu

İnsan vücudu bir makine gibidir. Makinenin nasıl yağa ve enerjiye ihtiyacı varsa bedeninde vitamine ihtiyacı vardır. İşte o gizli güç B12 vitaminidir.

İnsanlar sık sık ilginç rahatsızlıkların nedeniyle uzman doktorların kapısını çalmakta. Bunların başında çarpıntı, unutkanlık, halsizlik, uyuşma ve depresyon vb. rahatsızlıkların sebebi B12 eksikliği olabilir. Uzman doktorların yaptığı tespitlerde kobalamin yani diğer adıyla B12 vitamini vücudun kırmızı kan hücrelerini oluşturmada büyük rol oynayan bir vitamin olduğunu belirledi.

Uzmanlar B12nin vücudun tüm bölgesine koruma kalkanlığı yaptığını fakat B12 vitamini vücutta sağlıklı beslenmeler yardımıyla oluştuğunu belirten uzmanlar insanın metabolizması doğası gereği bu vitamini kendisi üretemez dedi.  Tüm bu nedenlere bağlı olarak beslenme alışkanlığımızı tamamen doğal ürünler ile yeterli beslenmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Uzmanların en çok üstünde durduğu B12 vitaminin sinir uçlarını koruyup beslediğini ileriki yaşlarda yaşlanmanın önüne bent oluşturduğunu belirtti. B12’nin faydalarının olduğu kadar yokluğunun çok tehlikeli sonuçlar doğurduğunu bazen gözden kaçırılan en önemli detaylardan biri olduğunu bildiren doktorlar; unutkanlık B12 eksikliğinin başlıca nedenleri arasında görmektedir. 

B12 Vitamin Eksikliğinin Diğer Belirtilerde Şunlar Olarak Sıralana Bilir

 Vücutta uyuşma, depresyon, halsizlik, tat alma duyumuzun üzerindeki noktaların yok olması vb. konular B12 eksikliğinin başlıca sebeplerindendir.

Bilinçsizce gıda tüketiminin yanı sıra gıdaları saklama ve pişirme koşulları B12 vitamini içeren gıdaların besin ve vitamin değerlerini kaybetmesine yola açmaktadır. B12 vitaminin bulunduğu gıdaları bilinçsizce yüksek ısı ile ısıtıldığında o gıdanın besleyici özelliği kalmamaktadır. Her şeyi bilinçli yaptığımız günümüz teknolojisinde B12 vitamini eksikliğine dikkat etmemiz gereklidir. Yediğimizden içtiğimize kadar mümkün oldukça tüm yiyeceklerimizi güvenli pişirme yöntemleri ile pişirip öylede tüketmeliyiz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu