​B2CDirect’in 6 Aylık E-ihracatı, 6,5 Milyon Euro Olarak Gerçekleşti – 6397

​B2CDirect’in 6 Aylık E-ihracatı, 6,5 Milyon Euro Olarak Gerçekleşti

Türkiye’nin E-İhracat Uzmanı B2CDirect, Ocak – Haziran 2019 döneminde gerçekleştirilen e-ihracat rakamlarını paylaşarak sektöre dair öngörülerini paylaştı. 2019’un ilk yarısında 6,5 milyon euro e-ihracat gerçekleştiren B2CDirect, 84 ülkeye toplamda 350.000 paket gönderimi yaptı. Türkiye’den en çok paket gönderilen ülkelerin başında ise Rusya, Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Belçika, Avusturya, İtalya, İspanya ve Danimarka geldi. Ortalama paket ihracat değeri ise 18,57 euro olarak gerçekleşti.

B2CDirect 6,5 milyon euro e-ihracat gerçekleştirdi

B2CDirect olarak geçtiğimiz 6 ayda 6,5 milyon euro’ya yakın e-ihracat gerçekleştirerek büyümeyi sürdürdüklerini belirten B2CDirect CEO’su Yusuf İbili, “Bu dönemde 350.000’den fazla gönderim yaptık. İlk çeyrekte gerçekleştirdiğimiz 1,5 milyon euro’ya yakın işlem hacmini üç ay sonra 6,5 milyon euro’ya ulaştırdık. Yıl sonuna kadar 15 milyon euro’luk e-ihracat gerçekleştirilmesini sağlayarak Türkiye ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.

Yusuf İbili sözlerine, “Geçen yıl Türkiye 168 milyar dolarlık ihracat hacmine ulaştı. Bugün baktığımızda ülkemizde 3 milyondan fazla KOBİ var, bunların 900 bini ihracat potansiyeline sahip. İhracatçıları e-ihracat yapmaya teşvik edersek ulaştığımız hacmin daha da büyümesini sağlayabiliriz. 2019’un ilk altı ayında 500 yeni KOBİ’yi sektöre kazandırarak iş ortağı KOBİ sayımızı 800’ün üzerine çıkarmış olduk. KOBİ’leri sektöre kazandırarak iş ortağı KOBİ sayımızı sürekli yükseltiyoruz. KOBİ’lere yönelik ürettiğimiz çözümlerin karşılığını aldığımızı görmek bizi mutlu ediyor” diyerek devam etti.

GOB2C, e-ihracatta iş süreçlerini kolaylaştırıyor

B2CDirect tarafından geliştirilen GOB2C yazılımıyla yurt dışı kargo ücreti ve gümrük vergilerini anında hesaplama hizmeti sunduklarını açıklayan Yusuf İbili, “GOB2C paneli sayesinde, kullanıcılar uluslararası lojistik işlemlerini kolayca yönetebiliyor. Kargo ücreti ve hesaplayıcı, adres bulma ve doğrulama yöneticisi gibi özellikleri sunan GoLogistics yazılımımız, gümrük vergilerini de hesaplayarak kullanıcıların iş süreçlerini kolaylaştıracak çözümler sunuyor” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu