Bafra’da Çeltik Hasadı Etkinliği – 7784

Bafra’da Çeltik Hasadı Etkinliği

Düzenlenen törene Samsun Valisi Osman Kaymak, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Samsun Ak Parti Milletvekili Orhan Kırcalı, İYİ Parti Milletvekili Bedri Yaşar, Samsun Milletvekili Erhan Usta, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Dursun, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, oda başkanları, parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, çitçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner gerçekleştirdi. Tosuner “İlçemiz de bu sene 4.sünü düzenlemiş olduğumuz “Çeltik Hasatı” etkinliğinin güzelliğini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bafra Ovası Ülkemizin ikinci verimli topraklarına sahip bir ilçemiz. İlçemiz de üreticiler tarafından yapılan Çeltik Ülkemiz de büyük bir orana tekabül ediyor” dedi.

Tosuner’in ardından konuşan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Dursun Bafra ‘da tarım ile ilgili rakamsal bilgiler verdi.

130 BİN DEKAR

İlçe  Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Dursun ise Bafra’da 44 kırsal mahallede 130 bin dekar alanda çeltik yetiştiriciliği yapıldığı bilgisini verdi.

MARKALAŞMAK

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra çeltiğinde amaçlarının markalaşmak olduğunu kaydetti.

TARIMA YATIRIM 185 MİLYON LİRADIR

Açılışta konuşmaya yapan AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı ise “Samsun’da tarıma yatırım 185 milyon liradır. Bunun 20 milyonu sadece çeltik alanında yapıldı. Burada çok güzel bir çeltik hasadını gerçekleştirmek için birlik ve beraberlik çerçevesinde bulunuyoruz. Bafra Ovası karpuzu ile lahanası ile bereket fışkırıyor. Bizim amacımız ve çalışmamız çiftçimizin ömrünün sonuna kadar daha fazla para elde edilmesi yönündedir” dedi.

4 AY ÖNCE SÖZLEŞMİŞTİK

Konuşmacıların ardından Samsun Valisi Osman Kaymak “Bugün törende olmaktan mutluluk duyuyoruz. 4 ay önce sözleşmiştik. Hasada geleceğiz diye bugün buradayız. Az önce rakamlar verildi. Hep söylüyoruz. Samsun gerçekten de bölgenin lider ili. Gerçekten tarımda Bafra, Vezirköprü ve Çarşamba ovasında çok ciddi üretimler yapılmakta. Çok ciddi de destekler verildi. Şüphesiz herkes için ektiğinin hakkını almak değerli bir şey. Devletimiz bu konularda piyasa düzenlemesi yapıyor. Hep beraber tek derdimiz çiftçinin emeği zayi olmasın. Ülkemiz şuan üretim konusunda %75’i karşılıyor. %25’lik bir açığımız var. Geçmiş dönem hükümetlerimiz de Samsun’da ki potansiyeli görmüş. Bir çok tarım kuruluşu Samsun’da mevcut. Çalışmalarımız şuan Bafra’ya has bir tohum üretmek. Tüm bunları hep birlikte yapacağız” dedi.

Konuşmaların ardından protokol çeltik hasadı gerçekleştirdi. Program yapılan yemek ikramının ardından son buldu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu