Bakan Selçuk “e-Portfolyo” Projesini Tanıttı – 7941

Bakan Selçuk

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2023 Eğitim Vizyonu’nun önemli projelerinden olan “e-Portfolyo” projesini kamuoyuna tanıttı.

Tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunan Ziya Selçuk, çocuklarımızın izlenmesi, değerlendirilmesi ve yönlendirilmesi amacıyla her çocuk için bir e-Portfolyo oluşturduk. Ziya Selçuk, projenin çocuklarımızın eğitim süreleri boyunca farklı alanlarda yaptıkları çalışmalara ulaşmamıza imkân sağlayacaktır. Aynı zamanda çalışmaları değerlendirmemizde süreklilik sağlayan bir imkân sağlayacaktır, ifadelerinde bulundu.

Bakan Ziya Selçuk açıklamalarının devamında amaçlarının ileride çocuklarımız gidecekleri yeri el yordamıyla değil, e-Portfolyo ile bulması gerektiğini ifade etti. Bakan Selçuk, çocuklarımızın rahat ve kaygıdan uzak bir şekilde kendilerini tanımlamasını gerektiğini ifade etti. İlgi ve yeteneklerin tespiti, rehberlik ve bir üst kuruma yöneltilme hizmetlerinin doğru yapılması için yaptıkları çalışmanın bir ayağı da e-Portfolyo olduğunu ifade etti.

Son olarak Selçuk, e-Portfolyo’yu, çok sayıda ve karmaşık sonuçları daha anlamlı hale getiren bir sistem olarak tasarladıklarını işaret etti. Çocuğun okul içerisinde ve dışarısında ki başarılarının bütünsel olarak dosyalandığı portfoyların çocuklara yapılacak rehberlik için de yol göstereceğini ifade etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu