Barış Pınarı Harekatı Başladı – 7808

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Hasan Togar yatay Banner

Barış Pınarı Harekatı Başladı

Suriye’de Fırat’ın doğusuna yapılan harekata Barış Pınarı Harekatı ismi verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, verdiği emirle harekatın başladığını resmen açıkladı.

 

Dünya medyasında son dakika haberi olarak geçen Barış Pınarı Harekatı, Türkiye’de ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyuruldu. Erdoğan resmi sosyal medya hesabından yaptığı Türkçe açıklama ile harekatı önce Türkiye’ye duyurdu. Ardından İngilizce olarak yapılan açıklama sayesinde de harekat, Dünya kamuoyuna duyuruldu.

 

Erdoğan açıklamasında, “Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye Milli Ordusu ile beraber, Suriye’nin kuzeyinde bulunan PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı harekata başlamıştır. Barış Pınarı Harekatı ile birlikte, ülkemizin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör yuvalarını yerle bir edip, bölgede huzuru sağlamaktır. Ayrıca terörden temizlenen güvenli bölgelere ülkemizdeki Suriyeli sığınmacıları yerleştireceğiz. Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumasına yardım ederek, barış ve huzuru daim kılacağız. Allah, yar ve yardımcımız olsun” dedi. 


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu