Başkan Demir ‘suda indirim’ sözünü unuttu – 10160

Başkan Demir 'suda indirim' sözünü unuttu

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 31 Mart yerel seçimleri ile göreve gelir gelmez içme suyuna yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 150 zam yapmış, faturalara her ay TÜFE oranında otomatik zam kararı almıştı. Yüksek su faturaları vatandaşların canını sıkarken, geçtiğimiz Kasım ayında gerçekleşen suya sembolik bir indirim yapıldığı toplantıda Başkan Demir’in SASKİ’nin ilk toplantısında suda indirim yapılacağına yönelik verdiği sözü de unuttuğu ortaya çıktı.  

VATANDAŞLARDAN TEPKİ MESAJLARI 

Başkan Demir’in verdiği sözün ardından geçen 7 ay sonra geçtiğimiz günlerde gerçekleşen SASKİ olağan genel kurul toplantısında CHP’nin gündeme getirdiği, ‘otomatik zam kalksın, suda indirim yapılsın’ teklifleri de oy çokluğu ile reddedildi. Vatandaşlar ise Başkan Demir’e yüksek su fiyatlarından dolayı tepkilerini sürdürüyor. Bir vatandaş, Başkan Demir’in verdiği suda indirim sözünü hatırlatırken, diğer bir vatandaş ise su faturasının elektrik faturasını geçtiğini belirterek, 4 kişilik bir aileye gelen 160 liralık su faturasına isyan etti. 

CHP’nin indirim talepleri reddedilmişti 

Başkan Demir’in geçtiğimiz Kasım ayında verdiği suda indirim sözünüde unuttuğu ortaya çıktı. Bir vatandaş sosyal medyadan Demir’e sözünü hatırlattı. Bir vatandaş ise yüksek su faturalarına isyan etti. CHP’nin suda indirim talepleri ise reddedildi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu