Başkan Demirtaş Kredi Peşinde..! – 9700

Başkan Demirtaş Kredi Peşinde..!

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 30 milyon lira kredi kullanmanın peşine düştü. Hatırlanacağı üzere 8 Nisan’da yapılan olağanüstü meclis toplantısında temizlik şirketine ödenmek üzere 6 milyon lira kredi kullanmak üzere yetki isteyen Başkan Demirtaş’ın talebi oy çokluğu ile reddedilmişti. Gündem görüşmelerinde muhalefet partileri meclis üyeleriyle gergin anlar yaşayan Başkan Demirtaş, belediyenin 4 milyon kara geçeceğini iddia etmiş, alınan karara çok bozulmuştu. Demirtaş tepkisini, ”Bundan sonrası halkın bileceği iş, bizim yapacağımız bir şey yok” diyerek dile getirmişti.

30 MİLYON KREDİ YETKİSİ İSTİYOR

Gelinen noktada COVİD-19 salgını nedeniyle ara verilen belediye meclis çalışmaları normalleşme süreci kapsamında 8 Haziran günü başlıyor. Haftanın ilk gününde yapılacak meclis toplantısında Başkan Demirtaş, meclis üyelerinden yine toplamda 30 milyon TL kredi kullanma yetkisi talebinde bulunacak.

İKİ AYRI KREDİ KULLANMA TALEBİ

Başkan Demirtaş ilk olarak yapımı yarım kalan Unkapanı Sosyal Tesisi İkmal İnşaatı’nda kullanılmak üzere İlbank veya diğer bankalardan vadeli olarak 20 milyon TL izleme yapım kredisi kullanma yetkisi isteyecek. Başkan Demirtaş ikinci olarak da pandemi sürecinde vergi gelirlerinde düşüş olduğu gerekçesiyle belediye hizmetlerinin aksamaması ve belediye ile çalışan firmaları mağdur etmemek amacını öne sürerek İller Bankası’ndan 10 milyon TL kredi kullanmak üzere yetki isteyecek.

KREDİ ÇÖP ŞİRKETİNE Mİ YOKSA AYLARDIR BEKLEYEN ESNAFA MI?

Başkan Demirtaş’ın kredi yetkisi alması halinde alınacak para ile borcu olduğu çöp şirketine mi yoksa yaklaşık 1 buçuk yıldır bekleyen ve aralarında basın kuruluşlarından sanayi esnafına, mal ve hizmet temini yapılan irili ufaklı esnafa mı ödeme yapacağı şimdiden merak konusu oldu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu