Başkan Demirtaş’ın Anketi Karıştırdı – 10405

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Hasan Togar yatay Banner

Başkan Demirtaş'ın Anketi Karıştırdı

31 Mart yerel seçimleri öncesi MHP’nin Cumhur İttifakı adayını desteklemesi üzerine partisinden istifa edip İYİ Parti çatısı altında CHP’nin de desteklediği Millet İttifakı ile sandıktan zaferle çıkarak İlkadım Belediye Başkanı seçilen Necattin Demirtaş’ın, ocak ayında ‘Nabız yoklama’ anketi yaptırmasının ortaya çıkması Millet İttifakı’nda soğuk duş etkisi yarattı. CHP İl Başkanı Fatih Türkel, “Sayın başkan MHP’ye geçecek mi? İYİ Parti’den bir resmi açıklama yapılmalı “derken, İYİ Parti Samsun İl Başkanı Güleroğlu, sessizliğini korudu. 

Geçtiğimiz ay gündeme gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştüğü ve ‘yakın çevresine bir yola girdik’ dediği öne sürülen Başkan Demirtaş’ın, MHP’ye geçme çalışmasını geçtiğimiz Haziran ayında değil, göreve başladığının 9’ncu ayı olan Ocak’ta seçmeni yoklamaya başladığı anlaşıldı. Demirtaş, MHP’ye geçmeden önce, İlkadım seçmenine ‘Demirtaş seçildiği İYİ Parti ile mi devam etmeli seçeneğini anketle sordurdu. Hayır diyenlere ikinci soru ise hangi partiyle devam etmeli şeklinde yöneltildi. 

MHP DİYENLER ÇOĞUNLUKTA 

İYİ Parti ile devam etsin diyenlerin oranı yüzde 40, başka partiyle  diyenlerin oranı yüzde 48 olarak gerçekleşirken, ‘hangi partiyle devam etmeli’ sorunun yanıtının da AK Parti ve MHP ile sınırlandırması dikkat çekti. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 40’ı AK Parti cevabını verirken, MHP diyenler ise yüzde 48 olarak çıktı. Başkan Demirtaş’ın anketi kamuoyuyla paylaşmadığı ve 3 bin kişilik denek üzerinden bir kamuoyu şirketine yaptırdığı öğrenildi. Anketin gazetemizde yayınlanması, Millet İttifakı’nda da soğuk duş etkisi yarattı. 

TÜRKEL: AÇIKLAMA BEKLİYORUZ 

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, anketin içeriği ile ilgili tartışmaya girmedi, Başkan Demirtaş’ın MHP’ye geçeceği iddialarına cevap verdi. Türkel, “Kamuoyunda sayın başkanın MHP’ye geçeceği konuşuluyor. Bu konuda ben kendisi ile görüştüm. Kendisi bize İYİ Parti çatısı altında İlkadım’a güzel hizmetler kazandırmak için çalışacağını söyledi. Ancak İYİ Parti’den yapılmış bir resmi açıklamayı göremedik. Bu açıklamayı bekliyoruz “dedi. 

İYİ PARTİ SESSİZ 

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Recep Güleroğlu ise anket konusunda sessiz kaldı. Güleroğlu, “Anket ne amaçla kim yaptırmış, bilmiyoruz. Bilmediğim bir konuda yorum yapmam yanlış olur “açıklamasında bulundu. 

Demirtaş’ın yaptırdığı nabız yoklama anketinin ortaya çıkması, Millet İttifakı’nda soğuk duş etkisi yarattı. CHP İl Başkanı Türkel, anket konusuna girmedi ancak, “Başkan MHP’ye geçecek mi? Bir resmi açıklama bekliyoruz “dedi. İYİ Parti İl Başkanı Güleroğlu ise, sessizliğini korudu.


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu