Batı Şeria’daki Eylemlerde Bir Gazeteci 2 Kişi Yaralandı! – 8071

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Hasan Togar yatay Banner

Batı Şeria'daki Eylemlerde Bir Gazeteci 2 Kişi Yaralandı!

İsrail milisleri uzun süredir işgal altında olan Batı Şeria’ya müdahalede bulundu. Utanç duvarı ve yasadışı Yahudi yerleşim yerlerini protesto etmek isteyen Filistinlilerden, biri gazeteci olmak üzere 2 kişi yaralandı.

Yerel basından alınan bilgilere göre El Halil şehrine bağlı Şerif ve Kaddum beldelerinde Filistinliler cuma namazı sonrasında yasadışı Yahudi yerleşim yerlerini ve utanç duvarı olarak bilinen “Ayrım Duvarı’nı” protesto etmek için toplandı. İsrail milisleri eylemcilere göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti. Gazın yanı sıra plastik ve gerçek mermi kullanan İsrail milislerine Filistinli eylemciler taşlarla karşılık verdi.

Filistin Kızılay’ı tarafından yapılan açıklamaya göre İsrail güçlerinin Surif beldesinde bir gazeteciyi plastik mermi ile gözünden vurduğunu, bir Filistinliyi ise gerçek mermi ile ayağından vurarak yaraladığını açıkladı. Yaralanan kişilerin kimlikleri henüz açıklanmadı. Yapılan müdahale sırasında alanda bulunan birçok kişide üzerlerine atılan gazdan etkilendi.

Filistin’de 2000 senesinde meydana çıkan 2. İntifadanın ardından İsrail hükümeti 2002 senesinde güvenlik adı altında Batı Şeria ile İsrail’in arasına utanç duvarı olarak bilinen duvarın inşasına başlamıştı.

Utanç duvarı sebebi ile Batı Şeria’da bulunan 3 milyona yakın Filistinli hala işgal altında bulunan Doğu Kudüs’e geçemiyor.


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu