‘Bereketli topraklarımız büyük bir nimet’ – 5417

'Bereketli topraklarımız büyük bir nimet'

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf  Ziya Yılmaz, Bafra’da gerçekleşen ‘Geleneksel 5. Çeltik Ekimi Festivali’ne katıldı, tohum önlüğü ve çizmeleri giyip dualarla çeltik ekimi gerçekleştirdi.
Bafra Kaymakamlığı ve Bafra Ziraat Odası tarafından Kaygusuz Mahallesinde ‘Geleneksel 5. Çeltik Ekimi Festivali geniş katılımla yapıldı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan ‘Geleneksel 5. Çeltik Ekimi Festivali’nde Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Oyunları ekibi gösteri yaptı. Törende konuşma yapan,  AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf  Ziya Yılmaz, Samsun’un Türkiye’nin en önemli ovalarına sahip olduğunu, tarım ve hayvancılığın gün geçtikçe daha da geliştiğini söyledi.


” TOPRAKLARIMIZIN KIYMETİ BİLİNMELİ “
Çeltik ekiminde nüfus oranına göre Bafra’nın Türkiye’de sayılı bölgeler arasında olduğunu anımsatan Yılmaz, “Bafra, Terme pirinci kalitesiyle, üretim yaygınlığı ile kendini kanıtlamıştır. Çok bereketli topraklara sahibiz. Bu ülkemiz, bizler için büyük bir nimet, en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Tarım ve hayvancılığın gelişmesi, üretimin artırılması, ihtiyaçlar doğrultusunda üretim yapılması, gerekli desteğin verilmesi noktasında  çok hassas ve planlı çalışmalar yürütülüyor. Topraklarımızı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Gelecekte ihtiyaçlar daha da artacak, verimli topraklar aranır hale gelecek. Şimdiden bilinç bir şekilde üretim ağını kurmamız, geliştirmemiz gerekiyor.  Devletimizin bu yönde yaptığı çalışmalar, üreticilerle el ele verilmesiyle önemli mesafeler kat edildi. Cenab-ı Allah bereketimizi, huzurumuzu artırsın, birlik ve beraberliğimiz daim olsun bu ülke her şeyi başarır.” dedi.
Konuşmaların ardından Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz,  Vali Osman Kaymak, Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Kaymakamı Ahmet Adanur, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin tohum önlüğü ve çizmeleri giyip dualarla çeltik ekimi gerçekleştirdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu