Besteci Öğretmen Albüm Gelirleriyle Atölye Açtı! – 8053

Besteci Öğretmen Albüm Gelirleriyle Atölye Açtı!

Besteleri bulunan ve şarkı sözü yazan Ankara’da bir okulda görevli öğretmen, çıkarmış olduğu “3 Hece” albümünden elde ettiği gelirle memleketi Samsun’da ki bir okula müzik atölyesi açtı.

16 yıllık öğretmen Caner Menemencioğlu müzik öğretmeni olmamasına rağmen, müzikle oldukça yakından ilgili bir isim. Öğretmen Menemencioğlu aynı zamanda, okullar için sosyal sorumluluk üstlenerek Türkiye’nin farklı yerlerindeki okullardan aldığı davet üzerine giderek kısa film yönetmenliği ve müzik eğitimi de veriyor.

3 Hece Albüm Gelirleriyle Müzik Atölyesi Kurdu

Birçok şarkı sözü yazan ve besteleri bulunan teknoloji tasarım öğretmeni Menemencioğlu, müzik uğraşı sonucunda çıkarmış olduğu “3 Hece” adlı albümüyle kazandığı parayı, Samsun’da bulunan Gökçeli Ortaokuluna müzik atölyesi kurarak harcadı. Piyano, saz, makaras, darbuka ve gitar gibi müzik aletleriyle kurduğu müzik atölyesi, öğrencilerin ilgisiyle karşılaştı. Aynı zamanda veliler tarafından da takdir edilen bu davranışın, örnek olması gerektiğini açıklayan veliler öğretmene teşekkür ettiler.

Öğretmen ise yaptığı açıklama da mevcut imkanlar çerçevesinde bunun bir adım olduğunu, başkalarının da benzer adımlar atmasının çocukların müzik yeteneklerini geliştirmek için bir fırsat olduğunu söyledi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu