Bilgiç’e Öğrencilerden Mezuniyet Tepkisi – 10346

Bilgiç'e Öğrencilerden Mezuniyet Tepkisi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde(OMÜ) Diş Hekimliği Fakültesi’nin mezuniyet töreninde görenleri tedirgin eden görüntüler yaşandı. Korona virüste ikinci dalga endişelerinin yaşandığı bir dönemde gerçekleştirilen mezuniyet töreninde sosyal mesafe hiçe sayıldı. Türkiye’nin çeşitli illerinden Samsun’a gelen öğrenci ve velileri, toplu şekilde gerçekleştirilen törende bulaş riski ile karşı karşıya kaldı. 23. Mezuniyet Töreni’nde 76 mezun hekimliğe adım attı. 

MEZUNİYETİ YAPILMAYAN ÖĞRENCİLER TEPKİLİ 

Daha önce OMÜ Tıp Fakültesi ve Çevre Mühendisliği bölümü mezunlarını az sayıda katılımla video konferans şeklinde katılımla veren üniversitede, toplu katılımla yapılan mezuniyet töreni, öğrenciler arasında da farklı görüşlere yol açtı. Bazı öğrenciler, OMÜ Rektörü Sait Bilgiç’e sosyal medyadan yazarak, salgın döneminde neden kendileri içinde mezuniyet töreni düzenlenmediğine dikkati çekerek, tepki gösterdi. Bazı öğrencilerde mezuniyet törenlerinin hakları olduğunu belirterek, gerçekleştirilmesini istedi. 

OMÜ’de Tıp Fakültesi ve Çevre Mühendisliği bölümü mezunları, video konferans şeklinde az sayıda katılımla diplomalarını almıştı. 

Bulaş riski hiçe sayıldı 

Diş Hekimliği Fakültesi’nde öğrenci ve velilerin katılımı ile gerçekleştirilen mezuniyet töreni bulaş riskini artırırken, öğrenciler arasında da farklı görüşler oluşturdu. Mezuniyet töreni yapılmayan öğrenciler, Rektör Sait Bilgiç’e sosyal medyadan tepki gösterdi. 

İŞTE O TEPKİLER

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu