Bilişim Alanında Türkçe Dönüşüm: 50 Binin Üzerinde Kelime Türkçe’ ye Kazandırıldı – 7962

Bilişim Alanında Türkçe Dönüşüm: 50 Binin Üzerinde Kelime Türkçe’ ye Kazandırıldı

Türkiye bilişim derneği genel Başkanı konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Rahmi Aktepe, bilişim alanında 50 bini aşkın kelimeyi Türkçe‘ye kazandırdıklarını açıkladı. Siber güvenlik alanına ait olan 6700’ün üzerinde yabancı kelimeyi Türkçe haline çevirdik dedi. Aynı zamanda Rahmi Aktepe birçok yabancı kelimenin Türkçe‘ye kazandırılması için Türkiye Bilişim Derneği’nin çalışmalar yaptığını söyledi.

Bu Hususta Derneğin İçinde Özenli Türkçe Çalışma Grubu Oluşturduk.

Rahmi Aktepe siber güvenlik alanında ilk sözlüğün 1976 yılında yayınlandığını işaret etti. Sözlerine devam eden Aktepe, biz şu anda siber güvenlik alanındaki bize ait olmayan kelimeleri Türkçeleştirmek için çalışmalar yapıyoruz. 6700’ü aşkın kelimeyi Türkçe’ye kazandırdık ifadelerini kullandı.

Aktepe bu hususta devletteki genç yapıların Türkiye’yi daha ileriye taşıyacağını vurguladı. Ancak ülkedeki kurumlar arasında, ortak çalışma bakımından ciddi açıda koordinasyon eksikliği olduğunu belirtti.

Rahmi Aktepe Türkiye’nin dijitalleşmesi içinde birtakım çalışmalara başladıklarını söyledi. Kobiler, devlet kurumları, vatandaşlar, üniversiteler ve şirketlerin dijitalleşme açısından hangi aşamada olduğunu görmek için, bu alanları da mercek altına almaya karar verdiklerini açıkladı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu