Bölge İdare Mahkemesi ODTÜ’lü Heyet Yok Dedi – 10511

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Hasan Togar yatay Banner

Bölge İdare Mahkemesi ODTÜ'lü Heyet Yok Dedi

Santral ile ilgili Danıştay 6. Dairesi’nin yeniden ‘bilirkişi heyeti’ oluşturulması ile alakalı karar vermesi üzerine, Samsun Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesi de yapıldığı yer konusunda hukuka aykırılık bulunmadığına karar vermişti.

Bu süreçte santral ile ilgili süreçte Samsun Mimarlar Odası’ndan kafaları karıştıran bir iddia gelmişti. Mimarlar Odası, ‘ODTÜ’lü bilirkişi heyeti ataması yapılmıştır’ iddiasını gündeme taşımıştı. O iddiaya Samsun Bölge İdare Mahkemesi’nden yalanlama geldi. Açıklamada, ODTÜ’lü bilim insanlarının bilirkişi heyeti olarak atandığı yönündeki haberin gerçeği yansıtmadığına dikkati çekilirken, herhangi bir bilirkişi ataması da yapılmadığının altını çizildi. 

HABER GERÇEĞİ YANSITMIYOR 
Samsun Bölge İdare Mahkemesi’nden Basın Sözcülüğü ve Medya İletişim Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi; “Bazı basın yayın kuruluşlarında ve sosyal medya platformlarında Mimarlar Odası Samsun Şubesi’nce, Çarsamba Ovası’nda kurumu devam eden biyokütle enerji santralinin imar planları ve ruhsatıyla ilgili açılan davalara ilişkin yeni atanan bilirkişi heyetinde, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) görev yapan bilim insanları bulunduğu yönündeki iddialar üzerine basın açıklaması yapılması gerekli görülmüştür. Mahkemeye bilirkişi heyetinin Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde görevli bilim insanlarından oluşturulması doğrultusunda talepte bulunulduğu ve bu talep doğrultusunda mahkemenin Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden bilirkişi heyeti atadığı şeklindeki haber gerçeği yansıtmamaktadır. Samsun 3. İdare Mahkemesi’nde yargılaması devam eden biyokütle enerji santraline ilişkin davalarda bilirkişi görevlendirmesi yapılmamıştır. Yargılama süreci devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu