Bolivya’da Yaşanan Olaylarda Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 18’e Çıktı! – 8092

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Bolivya'da Yaşanan Olaylarda Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 18'e Çıktı!

Bolivya’da bir süredir etkisini sürdüren şiddetli olaylarda ölü sayısı yükseliyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı 18’e yükseldi. Yapılan seçimlere hile karıştırıldığı iddiasında bulunan muhalifler, protestolara başlamıştı. Ancak daha sonra bu protestolar şiddet eylemlerine dönüştü. Ordu’nun da baskısıyla devlet başkanı Evo Morales istifa etti. Devlet başkanlığı koltuğuna, geçici olarak Senatörler Meclisi Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Jeanine Anez getirildi.

Sacaba şehrinde Devlet Başkanı Morales’e destek veren yerli halk ile bölgedeki güvenliği sağlamak amacıyla müdahale eden güvenlik görevlileri arasında çatışmalar hız kesmeden devam ediyor.

4 Kişi Daha Hayatını Kaybetti

Güvenlik güçlerinin birkaç gün öncesinde Ordudan da destek alarak başlattığı operasyon sonucunda, koka üreticisi olan yerli halktan 4 kişi daha yaşamını yitirdi. 200’ün üzerinde gözaltı yapıldı. Ayrıca 4’ü ağır olmak üzere 115 kişi de yaralandı.

 Edinilen son bilgilere göre olayların başladığı günden itibaren Bolivya’da 500’den fazla köylünün yaralandığı ve müdahaleler sonucunda yaşamını yitirenlerin sayısının 18’e yükseldiği belirtildi.

Güvenlik Güçleri Protestocuların Silahlı Olduğunu Açıkladı

Sacaba şehrinde gerçekleşen olaylara ilişkin güvenlik güçleri basın toplantısı düzenledi. Protestocuların üzerinde yakalanan silahları sergiledi. Yaralanma ve ölümlerin protestocuların açtığı ateş sonucu başladığını vurgulayan güvenlik güçleri, eylemlerin başladığı günden bu yana polis arabalarına toplam 11 mermi isabet ettiğini belirtti.


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu