Bu İhaleleri Kim Alacak? – 7326

Bu İhaleleri Kim Alacak?

Samsun Atakum Belediyesi, bugün üç farklı ihale düzenleyecek. Saat 11.00 ile 11.30’da saatleri arasında düzenlenecek olan üç ihalede Osmanlı Hamamları, Yalı Kafe ve Atakum Eğitim ve Eğlence Merkezi içinde yer alan düğün salonları kiraya çıkacak. Üç ihalede toplamda 750 kişiye istihdam zorunluluğu getirilmesi işsizleri sevindirirken, ihaleye katılmak isteyen iş insanlarını şaşıttı. Ekonomik krizin etkilerinin hissedildiği bu tabloda, her ihale için konulan en az 250 kişi istihdam zorunluluğu, iş insanlarını şaşkına çevirdi. 

HAMAMDA 250 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK 

Atakum Belediyesi, bugün düzenleyeceği ihale ile Balaç Mahallesi’nde bulunan ve Osmanlı Hamamı adı altında hizmet veren hamamı, ihaleyle kiralayacak. İhale şartnamesine konulan bir madde ‘işsizlerin umudu oldu’. Çünkü ihaleyi alacak olana, hamamda en az 250 kişiyi istihdam şartı da var.Şu an için 20’ye yakın işçinin çalıştığı hamam için aylık kira bedeli ise 10 bin 700 lira olarak belirlendi. 
Ancak ihale şartnamede dikkat çeken bir madde daha şaşırttı. K) maddesine göre belediye isterse, hamama ihtiyaç duyması halinde 1 gün önceden haber vermek kaydıyla ihtiyaç duyulan süre boyunca, kısıtlama olmadan kullanabilecek ve personel de hizmet etmeye devam edecek. İhaleyi alan bu duruma itiraz edemeyecek, kira indiriminde bulunamayacak.

ATAKUM YALI KAFEYİ KİRALIYOR 

Atakum İlçesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yer alan İller Bankası’ndan kiralanan Yalı Kafe’de düzenlenen ihale ile aylık 13 bin 650 lira bedelle kira ile kiralanacak. İhale şartnamesinde tesisin her türlü bakımı ve güvenlik hizmetleri ihaleyi alandan sorumlu tutuldu. İhalede kiranın peşin alınacağı, ödenmemesi durumunda faizi ile birlikte tahsil edileceği belirtildi. İhalede en 250 personel çalıştırılması zorunlu tutuldu. 

ATAKUM EĞLENCE MERKEZİ İHALEDE 

Atakum Belediyesi ayrıca bugün düzenleyeceği başka ihalede Atakum Eğitim ve Eğlence Merkezi içerisindeki düğün salonlarını kiraya verecek. Aylık kira bedeli 9 bin 750 lira olarak belirlenirken, zorunlu istihdam şartı olarak 250 kişiyi ekledi. İhaleler bugün saat 11.00 ile 11.30’da düzenlenecek. İhalelerin kimlere verileceği ise merak edilyor.

Kaynak HHalk

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu