Canan Karatay: Kanseri Önlüyor… – 7965

Canan Karatay: Kanseri Önlüyor...

İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı profesör Dr. Canan Karatay açıklamalarda bulundu. Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı Festivali Hatay valiliği himayesinde Altınözü kaymakamlığı Belediyesi’nde gerçekleştirildi.

 Festivalde konuşma yapan Profesör Doktor Karatay, zeytinyağının önemini vurguladı. Canan Karatay, açıklamalarında zeytinyağının kanser hücrelerini öldürdüğünü, Cildi kadife gibi yaptığını ve en önemlisi insanın ömrünü uzattığını söyledi. Karatay, zeytinyağının altından bile daha değerli olduğunu ifade etti. Canan Karatay, zeytin ve yağının önemli bir bitki olduğunu dile getirirken sağlıklı bir meyve olduğunu ve altın kadar değerli olduğunu ifade etti.

 Karatay, aynı zamanda zeytinyağının da altın suyu olduğunu çünkü altın için insanlar birbirlerini öldürmekte fakat zeytin ve zeytinyağı ömrünü uzatmaktadır, dedi. Karatay, zeytin ve zeytinyağını mide ve bağırsak hastalıklarının yanı sıra birçok hastalığa da şifa olduğunu söylemektedir. Bol miktarda sıkın zeytinyağının tüketildiği zaman kilo alınmayacağını ifade etti. Zeytinyağının karaciğer yağını giderdiğini ve yapılan araştırmalar göstermiştir ki zeytinyağı kanser hücrelerinin öldürmektedir. Zeytinyağı eklem ağrılarını gidermek de baş ağrılarını gidermek ve cildi yumuşatıp kadife gibi yapmaktadır, ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen festivalde Hatay Valisi Rahmi Doğan ile Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı İbrahim Aydın’ın katılmasıyla zeytin hasadı gerçekleştirildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu