Cep Telefonlarının Bakteri Zengini Olduğu Ortaya Çıktı! – 8034

Cep Telefonlarının Bakteri Zengini Olduğu Ortaya Çıktı!

Hitit Üniversitesi’nde uygulanan Anne Üniversitesi Programı çerçevesinde derse iştirak eden kadınların şahsi eşyalarında gerçekleştirilen inceleme çalışmalarıyla, en yoğun biçimde bakterilerin cep telefonlarında bulunduğu belirlendi.

Anneleri ve anne adaylarını hayatın çeşitli alanlarıyla alakalı olarak eğitmek maksadıyla Hitit Üniversitesi’nce meydana getirilen Anne Üniversitesi Programı dahilinde katılım gösteren kursiyerlere laboratuvar ortamı içinde bakterileri gözlemleme imkânı tanındı. Katılımcılar, mikrobiyoloji dersi bağlamında Tıp Fakültesi bünyesindeki Mikrobiyoloji Laboratuvarı’nda gözlemler yapma şansını elde etti. Günlük yaşamda kullandıkları cep telefonu ve ayakkabı gibi nesnelerin yanı sıra, ellerinin hijyen seviyesini de gözlemleyen kurs katılımcılarına, Prof. Dr. Taylan Özkan gerekli bilgileri iletti. Kursiyer kişilerin nesnelerinden ve ellerinden alınmış örnekler, laboratuvarda besiyere konuldu. Üzerinden bir günlük süre geçmesinin ardından, mikroskop yardımıyla numune incelemesi gerçekleştiren katılımcılar, ellerinde ve kendilerine ait nesnelerde bulunmuş bakterileri tespit ederek hayrete düştüler.

Program kursiyerleri, ortaya çıkan bakteri sonuçlarından tedirginlik duyduklarını ve ellerinin zannettikleri denli temiz olmadığını gözlemlediklerini bildirdiler. Ayakkabısında yoğun ölçüde bakteriye rastlanan kursiyerlerden biri, daha hassas olmaları gerektiğini gördüğünü belirtti. Prof. Dr. Taylan Özkan, incelemeler ışığında yaptığı açıklamada, en yoğun şekilde cep telefonlarında bakteri üremesiyle karşılaştıklarını aktardı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu