CHP İl Yönetimi Terme’de Sel Felaketini Yerinde İnceldi – 5858

CHP İl Yönetimi Terme'de Sel Felaketini Yerinde İnceldi

22 haziran’ da sabah saatlerinde başlayan ve aralıksız süren şiddetli sağnak yağış sebebi ile Terme sular altında kaldı. 
Oluşan afette can kaybı yaşanmazken özellikle İlçe merkezinin doğu yakasında yer alan binlerce metrekare tarım arazisi,ev ve iş yeri maddi hasara uğradı.

CHP Samsun İl Başkanı Dr. Mehmet Kundak,CHP Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Atilla Tekcan,Saadet Partisi Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Kaya, CHP Terme İlçe Başkanı Hasan Pekgöz ve Milletvekili adayı 
DR. Murat Çan sel ve su baskını yaşanan bölgelerde inceleme ve değerlendirme yaptılar. Bölge halkına ve mahalle muhtarlarına geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

Bölgede yeterli çalışma yapılmamış.

Terme’de yaşanan sel felaketinin ilk olmadığını ve gerekli önlemler alınmadığı taktirde son olmayacağını belirten Cumhuriye Halk Partisi Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak
sözlerine şu sözlerle devam etti ” Terme ilçesinde bulunan derelerin drenajlarının ve islah çalışmalarının yeterli seviyede yapılmaması bölgede sel ve heyelana sebep olmuştur.
1994’te Terme Belediye Başkanının hayatını kaybetmesine yol açan bir sel felaketi yaşanmıştı. 25-30 sene öncesinden bu durum belli ama hiçbir çözüm üretilmemiştir.Bölge 
sakinleri ile görüştük, bu konu ile ilgili projenin olduğu ancak ihalede çıkan anlaşmazlıklar ve sorunlar nedeni ile bir türlü faaliyete geçirilmediğini öğrendik” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu