CHP’li Belediye Başkanları Samsun’da – 8200

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Hasan Togar yatay Banner

CHP'li Belediye Başkanları Samsun'da

Atakum Belediyesi ev sahipliğinde Karadeniz Bölgesi’nde görev yapan Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediyelerin başkanları dayanışma toplantısı Atakum Yalı Kafe’de gerçekleştirildi. Bölgenin sorunları, yapılacak iş birlikleri, ortak eylemlilik gerektiren konularda dayanışma sağlanması ve CHP’li belediyelerin bölgeye katacağı projelerin görüşüldüğü toplantıya, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ile Hopa, Ardanuç, Arhavi, Borçka, Kemalpaşa, Fındıklı, Beşikdüzü, Eynesil, Piraziz, Espiye Soğukpınar, Gülyalı, Gümüşhacıköy, Merzifon, Mecitözü, Zile ve Almuş Ataköy belediye başkanları olmak üzere toplamda 17 belediye başkanı bir araya geldi. 

GELENEKSEL OLACAK
Bir süre önce CHP’nin Afyon ve İzmir’de gerçekleştirdiği belediye başkanları toplantılarının çok verimli ve etkili olduğunu belirten Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “O toplantılarda ufkumuz açıldı ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşanan sorunları ve ne ile karşı karşıya kaldığımızı görme fırsatı bulduk. Karadeniz, hem sosyolojik hem de coğrafi olarak, ülkenin diğer bölgelerinden daha farklı bir yer. Daha fazla özelliği olan bir yer. Burada diğer bölgelere göre örgütlenmenin bazı zorlukları var. Bunu kendi aramızda değerlendirmek istedik. Ne yapmalıyız? Diğer illerden farkımız ne? Neye İhtiyacımız var? Birbirimize hangi alanda nasıl katkı verebiliriz? Sorularını cevaplamak için bugün buradayız. Bu ilk toplantı fakat bunu gelenekselleştireceğiz. Belirli aralıklarla bu toplantıları, Karadeniz’in değişik illerinde gerçekleştireceğiz. Karadeniz, içe içe olan bir bölge. Karadeniz’in tümü Samsun’da ve Karadenizli olup da Atakum’da yaşamayan neredeyse yok. Karadeniz’in her kesiminden hemşehrimiz, Atakum’da yaşıyor. O yüzden bu toplantı, Atakum için de çok önemli” sözlerini kaydetti. 

TÜRKİYE’NİN UMUDUNU TAŞIYORUZ
Samsun’un ilk adım kenti olduğunu belirten Başkan Deveci, “Bu marka iddiamızdan hiçbir zaman vazgeçmiyoruz. O yüzden Türkiye’nin ve Cumhuriyetin övündüğü kentlerden bir tanesi. Atakum da Samsun’un kutup yıldızı. Atakum da Samsun’un bir ilçesi olarak övgüyü hak ediyor. Tabii bizim ciddi sorunlarımız var. Sorunlarımızı ayrı ayrı biliyoruz. Birazdan aramızda tartışacağız. Bu sorunlar var ama; son yerel seçimler, tam da 1919’daki koşullara benzer şartlarda Türkiye’ye önüne bir umut kapısı da açtı. Bu umudu taşıyacak, ufka ulaştıracak ve gerçekleştirecek olan belediye başkanları, yerel yöneticiler ve onlarla birlikte örgütlerimiz. Evet, belediye başkanlarının, il ve ilçe başkanları tayinlerine çok katkıları olmasın ama Cumhuriyet, demokrasi anlamında örgütlenmede, onun alt yapısının oluşmasına, onun güncellenmesine ve demokrasinin bir yaşam biçimine dönüştürülmesine ilişkin gerekli olan örgütlenmede, yerel yönetimlerin görevi var. Yerel yönetimin, temel ve yasal görevi de bu. Yerel yönetim, yerinden yönetim, yönetişim biçimi demektir. Yani, belediye başkanının yönettiği kentte, kent kültürü olmayacaksa, kent içi demokrasi olmayacaksa ve bu yaşam biçimi haline dönüştürülmeyecekse, ülkede demokrasiyi nasıl kuracağız? Zaten bu nedenle ülkemizde demokrasi sıkça kesintiye uğruyor. Onun için biz, hem yasada tanımlanan görevlerimizi yerine getirme hem de Cumhuriyet değerleri etrafında demokrasi kültürüyle birlikte ve komşuluk hukukuyla, kentte yaşayanları bir arada tutma, onları ortak hedeflerde toplayabilme sorumluluğunu üstlenmiş bulunuyoruz. O nedenle diyorum, bu yerel yönetimlerde, bizim omuzlarımızda Türkiye’nin umudunu taşıyabilme sorumluluğumuz var. Bu sorumluluk adı altında bugün buradayız. Birazdan, bu sorumluluğun gereklerini kendi aramızda değerlendireceğiz. Ben her birinize ayrı ayrı hoş geldiniz diyorum, çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

BİRLİKTEN GÜÇ DOĞACAK
Toplantı sayesinde bir araya gelen belediye başkanlarına teşekkür eden CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, “Biliyorsunuz güneş, Karadeniz’den, Samsun’umuzdan doğmuştu. Cumhuriyetimizin kuruluşunun ilk adımları, buradan atılmıştı ve ben inanıyorum ki, gerçekten ülkemizin üzerindeki bu fırtına bulutları yine buradan dağılacak. Birlikten de güç doğacak. Biz sizin sadece meclisteki sesiniziz. Ülkemize çok güzel günler gelecek. Sizlere inanıyor ve güveniyorum. Bunu hep birlikte başaracağız” dedi. 

GÜVENE LAYIK OLACAĞIZ
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise belediye başkanlarının kendi aralarında yapacağı toplantıdan her bir ilçenin faydalanacağına vurgu yaparak, “Bu düşünceler çok kıymetli. Bugün burada ben sadece dinleyiciyim. Sizlerin ortaya koyduğu düşünceleri not alacağım ve sonuçlara katkıda bulunmam gereken noktada düşüncelerimi ifade edeceğim. Sizler şu anda, olayları birebir içinde yaşayan, sorunları tespit eden ve çözüm yolları için düşünen belediye başkanlarımızsınız. Bizlerin görevi, sizlerin bu çabalarını örgütlemek, bu çabalara katkıda bulunmak ve sizin başarınızı bir şekilde daha yukarılara çıkarmak için destek olmaktır. Genel merkez nezdinde de bunu yapmaya çalışıyoruz. Çok değişik uygulamalar ortaya koyduk. Önümüzdeki günlerde, bunları da geliştireceğiz. Bugün burada, sorunlarınızı gündeme getirecek, çözüm yollarını tartışacak ve bun anlamda bir beyin fırtınası ortaya koyacaksınız. Ben de, benden istediğiniz katkı noktasında, sağlayabildiğim kadarıyla her zaman bu katkıyı sunmaya hazırım. Bu çalışmaların çok kıymetli olduğunu biliyorum. Bu çalışmalar, size günümüzde çok farklı fırsatları ve çözüm yollarını ortaya koyacaktır. Her zaman söylediğim bir şey var. Bilgililerin bilgisine, ilgililerin de ilgisine ihtiyacımız var. Biz birlikte bir güç olacağız ve AKP’nin her türlü dayatmasına, baskısına ve zulmüne karşı direneceğiz. Vatandaşlarımızın güvenine layık olacağız, demokratik hukuk devletinin yeniden inşa etmenin, bu ülkede özgürlük alanlarını genişletmenin ve birlikte yaşamanın mutluluğunu tadacağız. Ben tekrar hepinize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu