Çin Mars’a iniş testini gerçekleştirdi! – 8080

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Hasan Togar yatay Banner

Çin Mars’a iniş testini gerçekleştirdi!

Çin, 2020 yılında Mars’a gönderilecek olan keşif aracı Mars’a iniş testini gerçekleştirdi. Bir gazeteye göre; Çin’in kuzeyindeki Hıbey eyaletine bağlı olan Cangciakou şehrinin Huaylay adlı ilçesinde dünyadaki yer çekiminin üçte birine sahip olduğu alanda Mars’a iniş çalışması gerçekleştirildi.

Çok fazla sayıda yabancı gözetmelerin davet edildiği çalışma alanında keşif aracıyla, havada süzüle bilme, engellerden kaça bilme ve hızını düşürebilme yetenekleri başta olmak üzere çeşitli özellikleri denendi. Çin Uzay İdaresi Başkanı Cang deney sonunda açıklamalarda bulundu. Evren’i araştırmanın tüm insanların hayali olduğunu belirtti.

Çin, geçen yıl aralık ayında Ay’ın karanlık yüzeyini keşfetmek adına bir keşif aracı göndermişti, araç 3 Ocak’ta karanlık yüzeye inmişti. ABD ve Rusya’dan sonra uzay yarışına Çin’de dahil oldu. Mars görevini gelecek yıl başlatacağı düşünülüyor. Son yıllar içinde adını uzay alanında sıkça duyurmayı başardı. Çin, uzaktan algılama uyduları, küresel konumlandırma ve gözlem uyduları, yörüngede uzay istasyonu inşası, Ay çalışmaları, Mars ve Jüpiter’i keşif amacıyla projeleri gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

 


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu