Çocuklarımızı Çocuk Felcinden Nasıl Koruruz? – 7983

Çocuklarımızı Çocuk Felcinden Nasıl Koruruz?

Çocuk Felci Nedir?

Çocuk felci ufak çocukların sinir sistemine saldıran virüsün sebep olduğu bulaşıcı ve oldukça tehlikeli bir hastalıktır. Çocuk felci genelde 5 yaşından küçük çocuklarda görülür. 

Çocuk Felci Nasıl Bulaşır?

Çocuk felci mikrobu yalnızca insanları hedef alır. Aşırı derecede bulaşıcıdır ve kişiden kişiye dokunma suretiyle bulaşır. Bu virüs insanların boğazına ve bağırsaklarına yerleşir. İnsan vücuduna ağız yoluyla girer ve hapşırma, öksürme gibi faaliyetlerle bulaşır. Elinize insan dışkısı bulaşmışsa elinizi iyice yıkamadan ağzınıza sürerseniz poliovirüs denilen hastalık bulaşabilir. Virüsün bulaştığı kişi başka bir kişiye 1-2 hafta içerisinde bulaştırabilir. 

Çocuk Felci Belirtileri Nelerdir?

Çocuk felci olan kişilerin yüzde 95 ile yüzde 99’unun asemptomatik olduğu düşünülmektedir. Paralitik olmayan çocuk felci hastalığı belirtileri 1 gün 10 gün arasında sürebilir. Bu hastalığın belirtileri şunlardır: Ateş, Boğaz ağrısı, kusma, sırt ve boyun ağrısı, kas hassasiyeti hastalığın belirtileri arasında yer almaktadır. 

Çocuk felci sendromu 

Çocuk felci hastalığının iyileştikten sonra yeniden tekrarlanması olası bir durumdur. 15 ile 40 yıl sonrada tekrarlaya bilir. Çocuk felci sendromunun belirtileri başlıca şunlardır:

-Eklem ve kas zayıflığı 

-halsiz olmak 

-gözle görülür derece kas kaybı

– nefes alma zorluğu çekme 

-uyku sırasında solunum sıkıntısı gibi belli başlı problemler hastalığın belirtileridir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu