Cumhurbaşkanı Erdoğan: TANAP Bir Barış Projesidir – 8174

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Hasan Togar yatay Banner

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TANAP Bir Barış Projesidir

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmalarına birilerinin engel olmaya çalıştığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bağırmalarıyla, çağırmalarıyla biz bu gemilerimizi oradan çekmeyiz.” dedi.

Erdoğan, “Bir damla petrolü insanların kanından ve hayatından değerli gören zihniyet, dünyaya barış ve huzur getiremez.” diyerek konuştu.

‘Birileri körüklemeye çalışıyor’

Erdoğan, “Doğu Akdeniz’de bulunan hidrokarbon kaynaklarının paylaşımıyla ilgili birileri haklı paylaşım yerine gerilimi körüklemeye çalışıyor. Adaletli paylaşım imkanı varken şantaj politikalarına başvuruyorlar. Hiçbir ülke uluslararası hukuktan üstün değil.” diyerek konuştu.

Libya ile yapılan Doğu Akdeniz’deki mutabakatla ilgili de Erdoğan, “Anlaşma yapıldı, Libya’yı tehdit etmeye başladılar, bu anlaşma uygulanacak. Anlaşmanın diğer ayakları da uygulamaya girecek ve bizim sondajlarımızdan değil, barış fışkıracak.” ifadelerini kullandı.

‘TANAP dostluğun sembolü’

“Ülkelerimiz ve bölgemiz adına gerçekten tarihi ana tanıklık ediyoruz. TANAP Azerbaycan Gürcistan Türkiye güzergahından Avrupa’ya bağlanmış olacak. TANAP, bölgesel bir proje. Barış projesi olduğunu da vurgulamam gerekiyor. Bu proje, her şeyden önce ülkelerimiz arasındaki köklü dostluğumuzun sembolüdür.

TANAP’ın Avrupa bağlantısının hayıra vesile olmasını diliyorum. Herkese tek tek teşekkür ediyorum. Haziran 2012’den bugüne TANAP projesinin hayata geçmesi için büyük çaba sarf ettik. İçeriden ve dışarıdan atlattığımız onca badireye, gerilime, sıcak çatışmalara rağmen TANAP’ı planlanılan şekilde ilerlettik. TANAP’la 16 milyar metreküplük Azerbaycan doğalgazının Türkiye ve Avrupa’ya fayda sağlaması hayalden çıkarak gerçeğe dönüştü.” 

Konuşmaların ardından TANAP’ın açılışı yapıldı.

Kaynak:hurhaber


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu