Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Beklenen Açıklama Geldi – 7827

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Beklenen Açıklama Geldi

Türkiye’nin Suriye’ye gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekâtına ilişkin olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalar yaptı. “15 Ekim sabahından itibaren yaklaşık olarak 1000 km lik bir alan teröristlerden kurtarıldı. Harekâtının başarı bir şekilde sürdürülmesi tüm temennimizdir” dedi.

Azerbaycan’ın Bakü şehrinde gerçekleştirilen Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Türkiye’nin sınırını tamamen teröristlerden temizleyeceğiz” diye belirtti.

“Tarihi niteliği olan bir zirvedeyiz. Dünya siyasetinde ağırlığı artan bir Türk Konseyi gibi toplantılar fark yaratmamızı sağlıyor. Konseyin Birleşmiş Millet Güvenlik Kurulu ve İslam İşbirliği Teşkilatına bağlı olarak bir gözlemci statüsünde yer almasını çok isteriz” diye belirtti. Ayrıca “Türk devletleri arasında yapılacak her türlü ekonomik anlaşmanın kendi para birimleri arasında olması gerekiyor. Döviz baskının her an her yerden silinmesi gerekiyor. Bu şekilde daha özgür ve daha bağımsız hareket edebiliriz ” diye sözlerine ekledi. “Suriye bölgesini tamamen güvenli bir bölge haline getirip, ülkemizde bulunan Suriyelileri güvenli bir şekilde oralara yerleştireceğiz” diye sözlerine de ek yaptı.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu